ΣΥΡΙΖΑ: Μετ’ εμποδίων οι υποψηφιότητες σε Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, η συνεχώς αναβαλλόμενη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό θέμα τις, υποψηφιότητες σε Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους της χώρας. Οι όποιες προτάσεις και τα όποια ονόματα θα εγκριθούν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που προς τούτο συνεδριάζει αύριο και μεθαύριο, 1 και 2 Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας
πολιτικοποιώντας πλήρως την εαρινή εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κάλεσε τα κορυφαία στελέχη μα στρατευτούν στον κοινό στόχο και να τεθούν επικεφαλής στα ψηφοδέλτια για τις 13 διοικητικές περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους-πρωτεύουσες.

Παρά ταύτα, οι αρνήσεις ακολουθούν η μία μετά την άλλη καθώς κορυφαίοι κοινοβουλευτικοί προσβλέπουν με περισσότερο ζήλο σε έναν υπουργικό θώκο παρά σε μια δημαρχία ή περιφέρεια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Σοφίας Σακοράφα. Όλοι την θεωρούσαν σίγουρη για την περιφέρεια Αττικής κι οι τελευταίες πληροφορίες την φέρουν επιμόνως να αρνείται.

Φήμες που διαρρέουν από την πλατεία Κουμουνδούρου θέλουν τον βουλευτή Γιώργο Σταθάκη να έχει αποδεχτεί την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια Κρήτης, την Όλγα Γεροβασίλη για την περιφέρεια Ηπείρου, την Ηρώ Διώτη για την Θεσσαλία και τον Βαγγέλη Αποστόλου για την Στερεά Ελλάδα.

Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παίζει με πολλές πιθανότητες το όνομα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν ανεξάρτητου, Μάρκου Μπόλαρη όπως και το όνομα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια της Πελοποννήσου.

Ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, θα είναι υποψήφιος στη Δυτική Ελλάδα, ενώ ο Δήμαρχος Λειψών Μπενέτος Σπύρου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου «παίζει» η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση,

Για την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης δείχνει να προκρίνεται η υποψηφιότητα του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδη.

Στη Δυτική Μακεδονία, προκρίνεται ο γνωστός τηλεοπτικός δημοσιογράφος της περιοχής Θεόδωρος Καρυπίδης, που δεν προέρχεται μάλιστα από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την περιφέρεια των Ιονίων Νήσων προκρίνεται ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής ή ο περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς Θεόδωρος Γαλιατσιάτος.

Γ. Σπ. Π.

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Μενέλαος Μυρίλλας

The post ΣΥΡΙΖΑ: Μετ’ εμποδίων οι υποψηφιότητες σε Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα