Frankfurter Allgemeine: Ο Τσίπρας έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει Πρωθυπουργός

Κατάλληλο για την Πρωθυπουργία της Ελλάδας θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα η συντηρητική γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Allgemeine.

«Ποια γλώσσα μιλάει ο Τσίπρας όταν διεξάγει προεκλογικό αγώνα στο Παρίσι ή στην Μαδρίτη;»

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine, οι πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου δυσκολεύονται αναζητήσουν ηγετικές

προσωπικότητες στα ευρωψηφοδέλτια. Διευκρινίζεται ότι μόνο οι Σοσιαλδημοκράτες με τον Μάρτιν Σουλτς και η Αριστερά με τον Αλέξη Τσίπρα έχουν διευθετήσει χωρίς προβλήματα το ζήτημα. «Στην Αριστερά σημειώθηκε ευρεία συναίνεση ότι ο νεαρός σταρ της ελληνικής πολιτικής θα είναι ο καταλληλότερος επικεφαλής στις ευρωπαϊκές εκλογές. Άλλωστε σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 30%. Ένα τέτοιο ποσοστό μπορούν μόνο να ονειρευτούν άλλα αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη», γράφει η εφημερίδα, και προσθέτει ότι ο Τσίπρας αναδείχθηκε με 86% επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αριστεράς. «Πολλοί ωστόσο στις Βρυξέλλες αμφιβάλλουν για το εάν τελικά ο κ. Τσίπρας πάει μόνιμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς σε τελική ανάλυση έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει Πρωθυπουργός στη χώρα του», επισημαίνει.

Από την άλλη, η εφημερίδα Die Zeit διερωτάται για το πού οφείλεται το μειωμένο ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές. Αν και οι επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων αναμένεται να είναι παράλληλα και υποψήφιοι για την προεδρία της Κομισιόν, η εφημερίδα παρατηρεί: «Η καλή αυτή ιδέα έρχεται αντιμέτωπη με μια σειρά πρακτικών εμποδίων. Ποιοι πολιτικοί είναι γνωστοί πανευρωπαϊκά; Ποια γλώσσα μιλάει ο Έλληνας Αλέξης Τσίπρας, που είναι υποψήφιος της Αριστεράς, όταν διεξάγει προεκλογικό αγώνα στο Παρίσι ή στην Μαδρίτη. Σε ποια δημοσιότητα απευθύνονται οι υποψήφιοι τη στιγμή που η κοινή ευρωπαϊκή δημοσιότητα βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα;(…) Πολύ συχνά οι εθνικές προοπτικές είναι σημαντικότερες από το κόμμα στο οποίο ανήκουν οι υποψήφιοι».

Πηγή: fosphotos.com/ Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Frankfurter Allgemeine: Ο Τσίπρας έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να γίνει Πρωθυπουργός appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα