Συρία: «Ο θάνατος ήρθε από τον ουρανό»

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 4.300 άνθρωποι, άμαχοι στο σύνολο τους, έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιούλιο του 2012 στη Συρία εξαιτίας αεροπορικών επιδρομών εναντίον άμαχων.

Η οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη κατηγορεί τη Συριακή κυβέρνηση για εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας.

«Οι επιδρομές που διατάζει η κυβέρνηση, από τις οποίες σκοτώνονται σκόπιμα και αδιακρίτως άμαχοι, φαίνεται να αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής πολλαπλών και συστηματικών επιθέσεων κατά του

πληθυσμού των αμάχων και εμείς τις θεωρούμε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», επισημαίνει η οργάνωση στην έκθεσή της, που φέρει τον τίτλο «Ο θάνατος ήρθε από τον ουρανό» και προσθέτει: «Οι άνθρωποι που σκόπιμα διαπράττουν σοβαρές παραβιάσεις των νόμων του πολέμου ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου».

Το Παρατηρητήριο καταγγέλλει ότι πολλές φορές χρησιμοποιούνται πυρομαχικά όπως οι βόμβες διασποράς, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν σε μια μόνο επίθεση πολλά σπίτια.
Αυτό συνέβη στην πόλη Αζάζ όταν 12 μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε έναν βομβαρδισμό τον περασμένο Αύγουστο.

Την ίδια στιγμή η συριακή κρατική τηλεόραση κατηγόρησε σήμερα ξένες οργανώσεις για μεροληψία υπέρ των ανταρτών μετά τις κατηγορίες της οργάνωσης Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) κατά των κυβερνητικών δυνάμεων ότι πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές εναντίον αμάχων.

Σκοπός της έκθεσης που δημοσιεύει το ΠΑΔ είναι: « τα στοιχεία να βοηθήσουν να πειστεί ο κόσμος ότι Σύροι πολίτες σφαγιάζονται από το καθεστώς.»

Keywords
Τυχαία Θέματα