Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο τις κυρώσεις κατά Μόσχας

Οι ηγέτες των «28» της Ευρώπης αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες διπλωματικές κινήσεις τους απέναντι στη Μόσχα, υπό το βάρος της ενδεχόμενης προσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Γερμανία προχώρησε στην αναστολή της τήρησης συμβολαίου ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ που είχε η γερμανική Rheinmetall με τη Μόσχα που αφορά τον εφοδιασμό κέντρου εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού εντός του έτους. Η γερμανική κυβέρνηση έχει νομικά το δικαίωμα να προβάλει βέτο σε πωλήσεις προς το εξωτερικό εάν θεωρεί ότι απειλούν την ασφάλειας της χώρας. «Προς το παρόν δεν προβλέπεται τέτοια πώληση, η Rheinmetall έχει ενημερωθεί» ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Η Ρωσία από την πλευρά της, προειδοποιεί τη Δύση ότι θα απαντήσει στις συντονισμένες κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε την Τετάρτη την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει σκληρότερα μέτρα κατά της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να έχουν και οικονομικό χαρακτήρα σε περίπτωση που η Μόσχα συνεχίσει την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας.

«Εάν γυρίσουμε την πλάτη σε αυτήν την κρίση και δεν δράσουμε όπως πρέπει, τότε σε μακροχρόνιο ορίζοντα θα πληρώσουμε ένα πολύ ακριβό τίμημα», εκτίμησε ο κ. Κάμερον.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική τους συνομιλία συμφώνησαν πως η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και τους άλλους διεθνείς της εταίρους για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να αποτραπεί η Ρωσία από κινήσεις που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν ακόμη περισσότερο την Ουκρανία.

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

The post Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο τις κυρώσεις κατά Μόσχας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα