Συνεχίζονται οι διαδοχικές συναντήσεις κυβέρνησης-τρόικας

Διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιούνται σήμερα από νωρίς το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών, των επικεφαλής της τρόικας με τους υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

«Κοιτάζουμε το αναθεωρημένο κείμενο της συμφωνίας με στόχο να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατόν», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά
με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά όχι απαισιόδοξα» σημείωσε, ενώ για το ενδεχόμενο να δεχτεί η τρόικα τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στα ζητήματα με το γάλα και τα φάρμακα απάντησε ότι «το κουβεντιάζουμε, και θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε ρεαλιστική την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα έως την προσεχή Κυριακή, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών.

Ένα από τα θέματα που παραμένουν «ανοικτά» εκτός ΟΟΣΑ είναι τα εργασιακά και οι ομαδικές απολύσεις που ζητά η τρόικα.

Για την κυβέρνηση, παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» στις απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015 και τις αλλαγές στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων. Σχετικά με το επικείμενο μίνι-φορολογικό, ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μονομερούς νομοθέτησης από την κυβέρνηση.

Για τη διανομή από την κυβέρνηση κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα, ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι αυτό θα διανεμηθεί μετά από την οριστικοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat (23 Απριλίου) και πριν από τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης: Ρεαλιστική η επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα δήλωσε ο Β. Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

The post Συνεχίζονται οι διαδοχικές συναντήσεις κυβέρνησης-τρόικας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα