Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με την Τρόικα το απόγευμα

Συνάντηση με την Τρόϊκα θα έχει στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο υπουργείο στον Πειραιά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν μεταξύ άλλων η ιδιωτικοποίηση των λιμένων και ειδικότερα του Πειραιά, οι συμφωνίες με την Cosco, ζητήματα που αφορούν την ναυτεργασία, την ακτοπλοϊα κ.α.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι των δανειστών, που έχουν συναντηθεί ήδη με το Γενικό

Γραμματέα Ναυτιλίας Αθανάσιο Μπούσιο, έχουν ζητήσει, την επίσπευση της δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, που θα αναλάβει την εποπτεία του λιμενικού συστήματος και την τήρηση των υποχρεώσεων της κείμενης νομοθεσίας από κράτος και ιδιώτες, τον έλεγχο της λειτουργίας της αγοράς λιμενικών υπηρεσιών και την εισήγηση μέτρων για την τήρηση και την αποκατάσταση των αρχών ελεύθερου ανταγωνισμού.

Το κλιμάκιο της Τρόϊκας έχει ζητήσει επίσης επιτάχυνση του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ, ωστόσο το θέμα «σκοντάφτει» σε διευκρινήσεις που έχει ζητήσει με ερωτηματολόγιο της η ΕΕ από το υπουργείο Ναυτιλίας, σχετικά με την τελευταία συμφωνία του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΣΕΠ και ΟΛΠ, προκειμένου να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν παραβάσεις στην κοινοτική νομοθεσία περί δημόσιων έργων και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών αναμένεται να υπάρξει επίσης αξιολόγηση σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» ενώ θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την υπουργική απόφαση που επιτρέπει ατομικές συμβάσεις εργασίας όπου δεν υφίσταται σε ισχύ συλλογική σύμβαση. Επίσης θα παρουσιαστούν στοιχεία για τον επανασχεδιασμό κάποιων δρομολογίων με εξορθολογισμό του κόστους των επιδοτήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα