Συνάντηση Ε. Μειμαράκη με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ κ. Avigdor Liberman.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποδεχόμενος τον κ. Liberman, αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στα περιθώρια εμβάθυνσής τους μέσω τις κοινοβουλευτικής συνεργασίας. «Η σχέση ΕλλάδαςΙσραήλ δεν είναι ευκαιριακή και συγκυριακή αλλά στηρίζεται σε σταθερές βάσεις,

στην εμπιστοσύνη, την συνεννόηση, τον κοινό αξιακό κώδικα, έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε τη σταθερότητα και την ομαλότητα στην ευρύτερη γειτονιά μας» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων επισήμανε πως «τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας τα οποία παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία και προσπάθησαν να τη δηλητηριάσουν, δεν μας επηρέασαν καθόλου και αντιθέτως αντιμετωπίστηκαν από κοινού, από τη δικαιοσύνη από το κράτος δικαίου και από τον πολιτικό κόσμο».

Πρόσθεσε δε πως «την ιστορία του Ολοκαυτώματος την έχουμε εντάξει στα μαθήματα του σχολείου ακριβώς για να γνωρίζουν τα νέα παιδιά την ιστορία και να μην αφήσουν να επαναληφθεί».

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ επιβεβαίωσε «τις πολύ φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα, οι οποίες αποδεικνύονται μέσα από τη στενή συνεργασία σε διαφόρους τομείς» και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τις ισορροπίες που κρατάει η Ελλάδα και μάλιστα τώρα, που κατέχει την Προεδρία της Ε.Ε. Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα μέτρα που λαμβάνει το πολιτικό σύστημα για την καταπολέμηση φαινομένων ρατσισμού και αντισημιτισμού. Στην Ελλάδα υπάρχει από πολύ παλιά Εβραϊκή κοινότητα, η οποία ενεργεί ως σημαντική γέφυρα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Συνομιλούμε μαζί τους και μας ενημερώνουν για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά του πολιτικού κόσμου για την ασφάλεια της κοινότητας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέδωσε στον κ.Liberman το αργυρό μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων, ως εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης αμοιβαίων αισθημάτων φιλίας.

Α.Κ.

The post Συνάντηση Ε. Μειμαράκη με τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα