Συναντήσεις σε Ουάσιγκτον και Ν. Υόρκη θα έχει ο Σαμαράς-Οικονομία και ενέργεια τα πρώτα θέματα στην ατζέντα

Για τις συναντήσεις σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη ετοιμάζεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρώτα θέματα στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκονται, η οικονομία και η ενέργεια που απασχολούν την Αμερική, καθώς η κρίση στην ευρωζώνη επηρεάζει σημαντικά το δικό της πρόγραμμα σταθερότητας. Η Ουάσινγκτον

ενδιαφέρεται για την σταθερότητα στη Μεσόγειο και εκφράζει ικανοποίηση για την στρατηγική σχέση του Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Αύριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα παραστεί σε γεύμα που διοργανώνει το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών, στο οποίο έχουν προσκληθεί και στελέχη του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, του State Department και του Πενταγώνου όπως και αναλυτές που ασχολούνται με την Ελλάδα, την Ευρώπη και την ενέργεια.

Επίσης ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί την εφημερίδα Washington Post και θα έχει συζήτηση εφ’ όλη της ύλης με την διευθυντική ομάδα. Αργότερα θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για μερικές ώρες προκειμένου να παραστεί σε μια δεξίωση επενδυτών και επιχειρηματιών στο Μανχάταν.

Με τον πρόεδρο Ομπάμα και τον υπουργό Εξωτερικών Τζ. Κέρι θα συναντηθεί την Πέμπτη και έχει ιδιαίτερη σημασία η συνάντηση αυτή καθώς θα συζητηθούν σε υψηλό επίπεδο τα θέματα της οικονομίας, της ενέργειας και τα εθνικά θέματα. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο κ. Κέρι θα παραθέσει γεύμα στον κ. Σαμαρά και τη συνοδεία του και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα με την οικονομία να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Να σημειωθεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος διαφωνεί κάθετα με την πολιτική λιτότητας που προωθεί η Γερμανία.

Στο πρόγραμμα του έλληνα πρωθυπουργού περιλαμβάνονται συναντήσεις τόσο με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν όσο και με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα