Αν η Μέρκελ δεν ήταν πολιτικός θα ήταν νοικοκυρά και… κηπουρός!

Στις δυο μεγάλες της αγάπες: Τη μαγειρική και την ενασχόληση με τον κήπο αναφέρεται η Άνγκελα Μέρκελ στο προεκλογικό φυλλάδιο του κόμματός της.

Η άλλοτε σκληροπυρηνική καγκελάριος βλέποντας τις εκλογές της Γερμανίας να πλησιάζουν και βλέποντας τα ποσοστά της δημοτικότητάς της να πέφτουν αποφάσισε να παρουσιάσει και την άλλη της πλευρά, που λίγου γνωρίζουν.

«Μου αρέσει να μαγειρεύω. Τα αγαπημένα μου φαγητά είναι πατατόσουπα και ρολό
κιμά. Ο σύζυγός μου σπάνια παραπονιέται», αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος και δηλώνει πως της αρέσει να καλλιεργεί λαχανικά στον κήπο της, ενώ λατρεύει την κλασική μουσική ιδιαίτερα την όπερα.

Η ίδια θέλει μεν να αλλάξει λίγο την εικόνα της, αλλά ο Πέερ Στάινμπρουκ δεν αλλάζει στάση. Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών κατηγόρησε την Καγκελάριο πως εξαιτίας της εκπαίδευσης που έλαβε στην πρώην Ανατολική Γερμανία δεν έχει «πάθος για την Ευρώπη».

Η απάντηση των Χριστιανοδημοκρατών ήταν άμεση. Τόνισαν ότι ο Στάινμπρουκ αποδεικνύει πως «δεν γνωρίζει καλά, όχι μόνο την Καγκελάριο αλλά ούτε και τους ανθρώπους της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, τους οποίους προσβάλει γιατί ποθούσαν την ελευθερία που πρόσφερε η δυτική Ευρώπη».

Keywords
Τυχαία Θέματα