Συμβιβαστική φόρμουλα για το γάλα αναζητά η κυβέρνηση

Συμβιβαστική φόρμουλα για το γάλα αναζητά η κυβέρνηση προκειμένου να καμφθούν οι αντιρρήσεις των διαφωνούντων βουλευτών σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής θα συμπεριληφθεί διάταξη που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος έως και τις 10 ημέρες και θα αναγράφεται η λέξη «ελληνικό» ώστε να διαχωρίζεται από εισαγόμενο.

Αύριο οι βουλευτές θα έχουν στα χέρια τους το σύνολο της συμφωνίας με την τρόικα και

θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη. Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος που έχει απειλήσει ακόμα και με παραίτηση, τάσσεται στο πλευρό του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Ελλάδος που πρότειναν το θέμα του γάλακτος να αποσυνδεθεί από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και να τεθεί προς ψήφιση σε νέο νομοσχέδιο μετά από διαβούλευση.

Το ενδεχόμενο για ξεχωριστό νομοσχέδιο για το γάλα αποκλείουν κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάριζαν ότι «η συμφωνία με την τρόικα έρχεται ως πακέτο. Δεν υπάρχει περιθώριο για μετάθεση του θέματος σε επόμενο νομοσχέδιο». Παράλληλα Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν πως πρέπει να θεωρείται αυτονόητο ότι όποιος βουλευτής καταψηφίσει άρθρο του πολυνομοσχεδίου τότε θα τεθεί αυτομάτως εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Την αντίδρασή του για το πολυνομοσχέδιο εξέφρασε μέσω γραπτής ανακοίνωσής του και ο Α. Κοντός βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ , χωρίς να δηλώνει αν θα καταψηφίσει την ρύθμιση για το γάλα. «Η προωθούμενη ρύθμιση για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στον κλάδο, με ορατό τον κίνδυνο για την οριστική εξαφάνιση της ελληνικής γαλακτοπαραγωγού αγελαδοτροφίας» ανέφερε ο βουλευτής.

Το πολυνομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνεται και η διάταξη για το γάλα θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας, ώστε έως το Σάββατο να συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και μέχρι τη Δευτέρα να έχει ψηφιστεί.

Γ. Π.

The post Συμβιβαστική φόρμουλα για το γάλα αναζητά η κυβέρνηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα