Έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) – (ΒΙΝΤΕΟ)

Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, εδώ και λίγα λεπτά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις εγκαταστάσεις υπάρχουν περίπου 6 κλούβες των ΜΑΤ, ενώ στις εγκαταστάσεις παρευρίσκεται και εισαγγελέας.

Η είσοδος στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής έχει απαγορευτεί και οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται εντός του προαυλίου και στην είσοδο του Ραδιομεγάρου.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με τον Real fm,

ζήτησε στους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί χρονικό περιθώριο στους εργαζόμενους να αποχωρήσουν, ειδάλλως η αστυνομία θα προβεί σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, από το πρωί παραμένει κλειστή η άνοδος προς Γέρακα, ενώ η άνοδος προς Σύνταγμα είναι ανοιχτή.

Δεν αφήνουν τους βουλευτές να μπουν στο κτίριο

Όπως ανέφεραν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, που βρίσκονται έξω από την ΕΡΤ, δεν τους αφήνουν να μπουν στο κτίριο για να επιβλέψουν την αστυνομική έρευνα που διεξάγεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η Ζωή Κωνσταντοπούλου και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο κ. Στρατούλης, βρίσκονται στην είσοδο της ΕΡΤ και ζητούν να δουν τον εισαγγελέα.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα συμπαράστασης μέσω των κοινωνικών δικτύων, με το σύνθημα: Ήρθε η ώρα της δράσης. Όλοι στο ραδιομέγαρο! H ΕΡΤ είναι δική μας.

Το κείμενο που ανέβασαν οι εργαζόμενοι στο διαδίκτυο:

«Καλούμε όλους τους πολίτες στο Ραδιομέγαρο.

Καλούμε όλους τους πολίτες στα κατά τόπους γραφεία της ΕΡΤ Α.Ε. για να υπερασπιστούμε τη φωνή της Δημοκρατίας!

Πριν από λίγη ώρα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ραδιομέγαρο. Έχουν δώσει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του κτηρίου, ειδάλλως θα συλλάβουν όσους παραμένουν εντός.

Όταν τα μικρόφωνα σιγήσουν, αυτό που θ’ ακούγεται δεν θα είναι ΕΡΤ. Δεν θα είναι οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Μην τους νομιμοποιήσετε με την ακρόαση και θέαση σας!»

Σύμφωνα με μήνυμα των εργαζομένων στο Twitter, έχει διακοπεί η αναμετάδοση εκπομπής της ΕΡΑ.

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, ανέφερε πως έγιναν τέσσερις προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Έξω από το Ραδιομέγαρο βρίσκονται η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Κ. Σαββίδης.

Ελεύθεροι οι προσαχθέντες με εντολή Δένδια

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες με εντολή Δένδια. Ανάμεσά τους ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΑ, Νίκος Τσιμπίδας.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, με την κατηγορία της κατάληψης δημοσίου κτιρίου.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ

The post Έφοδος των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ – Ελεύθεροι οι προσαχθέντες (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) – (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα