Συμμορία Άκη: Βαριές ποινές αλλά λίγο θα μείνουν στη φυλακή…

Του Γιάννη Ντάσκα

Καταδικάστηκε μεν, αλλά βγαίνει μέχρι τα Χριστούγεννα από τις φυλακές ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, καθώς έγινε δεκτή η πρόταση των Εισαγγελέων κ.κ. Αδειλίνη και Παναγιωτόπουλου από το Εφετείο Κακουργημάτων. Καταδικάστηκε σε ποινή 6 ετών με ελαφρυντικό ειλικρινούς μεταμέλειας.

Όπως αναμενόταν, η βαρύτερη ποινή, επιβλήθηκε στον Ακη Τσοχατζόπουλο,

ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε βρόμικο χρήμα. Βαριά επίσης και η ποινή για την Βίκυ Σταμάτη, στην οποία δεν αναγνωρίστηκε το… ακαταλόγιστο, όπως ζητούσε επίμονα και «έφαγε « 12 χρόνια.

Οι προτάσεις των Εισαγγελέων και η απόφαση του δικαστηρίου, έχουν ιεραρχήσει τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης κατά πρόσωπα και τη δεύτερη σε μέγεθος ποινή την πρότειναν οι μεν και επέβαλε το δικαστήριο στο Γιάννη Σμπώκο, δεξί χέρι του Ακη και μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ για χρόνια. Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια.

Από 13 χρόνια προτάθηκε και καταδικάστηκαν ο επιχειρηματίας Σαχπαζίδης, τον οποίο ο Ακης είχε κάνει και… πρόεδρο του ΠΑΟΚ για να ξεπλυθεί πιο εύκολα το χρήμα και η λογίστριά του, Φρόσω Λαμπροπούλου.

Οι εισαγγελείς, είχαν προτείνει 10 χρόνια αλλά το δικαστήριο επέβαλε 12 χρόνια κάθειρξης, στην κόρη του Ακη, Αρετή. Σε 10 χρόνια κάθειρξις, καταδικάστηκαν οι «μπροστινοί» στις εξωχώριες εταιρείες δικηγόρος Τσεκούρας και οι επιχειρηματίες Μελάς και Κωνσταντάτος, ενώ στον συνεργασθέντα με τις αρχές Νίκο Ζήγρα αφού το αναγνωρίζουν ελαφρυντικά προτείνουν ποινή 6 ετών.

Σε έξι χρόνια καταδικάστηκε και ο επιχειρηματίας του ΙΑΝΟΣ, Καρατζάς, γνωστός για τον εμπλοκή του με τον Ακη και στο καρτέλ του βιβλίου…

Με δεδομένο ότι ο Ν.Ζήγρας έχει ήδη μείνει στη φυλακή για ενάμιση χρόνο και με δεδομένο ότι θα μετρήσουν και διπλά οι μέρες φυλάκισης και το πρόβλημα υγείας μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει βγει από τη φυλακή αν όχι και νωρίτερα.

Ο Ακης με την ποινή αυτή και με δεδομένη την ηλικία θα βγει από τη φυλακή γύρω στο 2016 και ίσως μέχρι τότε να μην έχει βγει η συζυγός του.

Όλα αυτά βέβαια ένα μείνουν οι ποινές και στο δεύτερο βαθμό,.Η δίκη αυτή θα γίνει προς το τέλος του 2014 με αρχές του 2015.

Στον Ακη, επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 50 εκατομμυρίων, ποσό που υπολογίζεται ότι ήταν η ζημιά του Δημοσίου από τη δράση της σπείρας του ενώ θα βγουν σε πλειστηριασμό και τα ακίνητα που έχουν κατασχεθεί όταν βέβαια η ποινή γίνει αμετάκλητη…

Όπως είχαμε ήδη γράψει από ημερών, η μεταχείριση του Ζήγρα είναι πρόκριμα για βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος μέσω δικηγόρου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Δικαιοσύνη για να συνεργαστεί.

Για να έχει καλύτερη όμως μεταχείριση, θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα στοιχεία να εισφέρει στη δικαστική έρευνα,όπως είχε κάνει ο Ν. Ζήγρας.

Τα ακίνητα και τα μετρητά του Ακη έχουν κατασχεθεί αλλά μην πάρετε μαντήλι να κλάψετε για την οικονομική του τύχη.

Υπολογίζεται ότι δεν έχει εντοπισθεί όυτε το 1/10 των πραγματικών χρημάτων που έχει αφού φέρεται ως πραγματικός ιδιοκτήτης τεραστίων ακινήτων ,ξενοδοχείου και μεγίστου εμπορικού ονόματος.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει αποδειχθεί τίποτα από αυτά, καθώς η έρευνα που έγινε πριν κάθε άλλο πάρα σοβαρή και σε βάθος ήταν και σε αυτό, δεν φταίνε οι δικαστές που την χρεώθηκαν πριν λίγο καιρό.

Εάν βγει πράγματι μέχρι το 2016 θα έχει τρόπο να ζήσει και ο ίδιος και η σύζυγός του και το παιδί τους…

Εν κατακλείδι, οι ποινές είναι βαριές, οι βαρύτερες που έχουν επιβληθεί ποτέ σε τόσο μεγάλο πολιτικό στέλεχος και σε συμμορία του. Αλλά ο καιρός που θα μείνουν όλοι στη φυλακή, όχι μόνο δεν θα είναι δια βίου, όπως είχε πει στην αγόρευσή του ο Εισαγγελέας κ. Παναγιωτόπουλος αλλά θα είναι λίγος, πολύ λίγος ανάλογα με το οικονομικό κακό που προξένησαν (όχι μόνο αυτοί βέβαια…) στα δημόσια ταμεία…

Σχετικά άρθρα:

Είκοσι χρόνια φυλακή για τον Άκη προτείνει ο εισαγγελέας – Δώδεκα για τη Βίκυ Σταμάτη

The post Συμμορία Άκη: Βαριές ποινές αλλά λίγο θα μείνουν στη φυλακή… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα