Συμμάχους αναζητούν οι ΗΠΑ για να «χτυπήσουν» τη Συρία

Δε φαίνεται να εγκαταλείπουν την προσπάθεια να βρουν έναν «διεθνή συνασπισμό» που θα θέλει να δράσει από κοινού στη Συρία προκειμένου να απαντήσει στην επίθεση με χημικά όπλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε από τη Μανίλα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, μετά την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο της πρότασης για στρατιωτική επέμβαση.

«Είναι ο σκοπός του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της κυβέρνησής μας, όποια απόφαση ληφθεί, θα περιλαμβάνει έναν διεθνή συνασπισμό και μια προσπάθεια», είπε ο Χέιγκελ κατά το ταξίδι του στις Φιλιππίνες, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ

θα συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τη Βρετανία.

«Η προσέγγισή μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να βρούμε έναν διεθνή συνασπισμό που θα δράσει από κοινού. Και πιστεύω πως βλέπετε έναν αριθμό χωρών που δημόσια δηλώνουν τη θέση τους για τη χρήση χημικών όπλων», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ σε συνέντευξη Τύπου στη Μανίλα.

Αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε η βρετανική βουλή ο κ. Χέιγκελ επισήμανε ότι η χώρα του σέβεται την ψηφοφορία. «Είναι ευθύνη κάθε χώρας να λαμβάνει τις αποφάσεις της. Εμείς συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με τους Βρετανούς όπως και με τους άλλους συμμάχους μας. Η διαβούλευση αυτή περιλαμβάνει τρόπους για να προχωρήσουμε μαζί σε μια απάντηση για την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία», διευκρίνισε.

Ερωτηθείς αν η Συρία μπορεί να κάνει κάτι για να αποφύγει ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική δράση εναντίον της, απάντησε: «Δεν έχω ενημερωθεί για καμιά αλλαγή στη θέση του καθεστώτος Ασαντ σε οποιοδήποτε θέμα. Ενεργώ με αυτό που έχω χειροπιαστό. Δεν εξετάζω υποθετικές καταστάσεις».

Ο κ. Χέιγκελ βρίσκεται στη Μανίλα, τελευταίο σταθμό μιας περιοδείας μιας εβδομάδας στην Ασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στη σκιά της συριακής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα