Σε «κόκκινο» συναγερμό η Αθήνα

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλούν στην κυβέρνηση οι τελευταίες εξελίξεις στην Συρία. Το Μαξίμου γνωρίζει ότι μια επίθεση των δυτικών δυνάμεων στη Συρία μπορεί να αποσταθεροποιηθεί ακόμα περισσότερο την περιοχή. Παράλληλα φοβάται το κύμα μεταναστών που θα προκύψει, ενώ μια γενικότερη ανάφλεξη στις χώρες του λεγόμενου “μουσουλμανικού τόξου θα περιπλέξει επικύνδινα την κατάσταση στην ευαίσθητη περιοχή μας. Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η χώρα να καταστεί ένας πόλος σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ωστόσο εντός αυτού του κλίματος, κυβερνητικοί παράγοντες, λένε ότι είναι πολύ δύσκολο
να προσελκύσεις επενδύσεις.

Το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης ενδεχομένων καταστάσεων που θα επηρεάσουν τη Χώρα μας, σε περίπτωση επιδείνωσης της κρίσης στη Συρία.

Στην σύσκεψη εκτός από τον Δ. Αβραμόπουλο που την συγκάλεσε θα συμμετέχουν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Ναυτιλίας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος, Πυροσβεστικού Σώματος και ο Διοικητής της ΕΥΠ.

Συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου

Σε ανοιχτή γραμμή με ευρωπαίους ηγέτες βρίσκεται ο Πρωθυπουργός ενώ οι Ευ. Βενιζέλος και Δ. Αβραμόπουλος τον ενημερώνουν διαρκώς για όλες τις εξελίξεις. Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση με χημικά όπλα στην Συρία ωστόσο επιθυμεί την πολιτική – ειρηνική επίλυση του ζητήματος.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (πιθανότατα να υπάρξει και νέα συνάντηση την Δευτέρα) συζητήθηκε μεταξύ άλλων η στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα μας απέναντι σε μια ενδεχόμενη επέμβαση στην Συρία.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, παράλληλα θα τηρηθούν και οι συμβατικές υποχρεώσεις που έχει η χώρα μας έναντι των διεθνών οργανισμών.
Keywords
Τυχαία Θέματα