Συμφωνούν να διαφωνούν Στουρνάρας – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Το πακέτο που συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις που σχεδιάζει να καταθέσει η κυβέρνηση στην τρόικα, επί των θεμάτων της ελληνικής οικονομίας που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, παρουσίασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στους εκπροσώπους των ΠΑΣΟΚ

και ΔΗΜΑΡ.

Η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τους Φίλιππο Σαχινίδη, από πλευράς ΠΑΣΟΚ και Δημήτρη Χατζησωκράτη, από πλευράς ΔΗΜΑΡ, προγραμματίστηκε αποσκοπώντας στον καλύτερο συντονισμό πριν την επικείμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη.

Το θέμα στο οποίο φέρεται να αφιερώθηκε περισσότερος χρόνος κατά τη συνάντηση, είναι το χαράτσι της ΔΕΗ, για το οποίο παραμένουν οι διαφωνίες από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Επιπλέον, διαφωνίες παραμένουν και στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και άλλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν (άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων κλπ.).

Στο τραπέζι έπεσαν επίσης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι ρυθμίσεις δόσεων, αλλά και ανάσες που πρέπει να δοθούν στα νοικοκυριά που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή των δανείων τους.

Όπως ορίζουν οι πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας, στο τέλος της συνάντησης, ζήτησε από τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να μην δημοσιοποιήσουν τις προτάσεις αυτές και να ενημερώσουν τους αρχηγούς τους, κκ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, ώστε οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν την προσεχή Τετάρτη στη σύσκεψη των αρχηγών.

Keywords
Αναζητήσεις
κλειστα επαγγελματα δημαρ
Τυχαία Θέματα