Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Σαμαράς

Χαμηλούς τόνους προτιμά να κρατήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και ελπίζει ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα υπάρξει απόφαση για το ελληνικό ζήτημα και την εκταμίευση της δόσης.

Όπως αναφέρουν στην ελληνική αποστολή, η διαπραγμάτευση είναι σκληρή. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς διεκδικεί όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για την επταετία

2014-2020 και από την άλλη με συναντήσεις του στο περιθώριο της Συνόδου συζητά για το θέμα της εκταμίευσης της δόσης που όμως συναρτάται από τη συνολική αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικές τεχνικές δυσκολίες, ο Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να ανησυχεί και εκτιμά, με βάσει τις συναντήσεις και επαφές που είχε στις Βρυξέλλες, πως τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά την προσεχή Δευτέρα και θα εγκριθεί η εκταμίευση σε πρώτη φάση των 31,5 δισ και σε δεύτερη φάση το ποσό των 12,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group με σκοπό την προετοιμασία για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα