Στρατηγική εφόδου του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο Βενιζέλος

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, δηλώνοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πέσει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος

τόνισε ότι «Η χώρα μπαίνει σε μία νέα φάση. Σταθεροποιείται εν μέσω πολλών δυσκολιών. Να επικρατήσει ασφάλεια και αισιοδοξία στο εσωτερικό της χώρας. Οι συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης βρίσκονται σε κατάσταση νευρικότητας».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας. Το ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.

Επίσης, κατηγορώντας το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε την άρνηση της Βραζιλίας να συμφωνήσει για την ελληνική χρηματοδότηση από το ΔΝΤ.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια για την λίστα Λαγκάρντ» ανέφερε προσθέτοντας ότι «μετατρέπει την λίστα σε μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να αποδώσει ποινική ευθύνη σε μένα που κατέστησα εφικτή την έρευνα στέλνοντας το στικάκι στον πρωθυπουργό» είπε. «Χάθηκε το cd, χάθηκε και το usb και ο μόνος που αντέδρασε με φυσιολογικό τρόπο ήμουν εγώ» υπογράμμισε. «Ούτε απέκρυψα ούτε υπεξήγαγα την λίστα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Από ποιον να την κρύψω; Από τον ΣΔΟΕ που την είχε ήδη για διερεύνηση;» ανέφερε.

«Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;» είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «Εντολή ελέγχου είχε δοθεί στον κ. Διώτη ήδη με την αποστολή του ψηφιακού υλικού στο ΣΔΟΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαβάσει τα πρακτικά της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τις καλά επιλεγμένες συνεντεύξεις του κ. Διώτη στον τύπο».

«Ήταν σαφείς οι οδηγίες μου στο ΣΔΟΕ. Απευθυνόμουν στον πιο έμπειρο εισαγγελέα αξιοποίησης άτυπων πληροφοριών. Αν ο κ. Διώτης είχε επιφυλάξεις να χρησιμοποιήσει το στικάκι ως πηγή πληροφοριών δεν έπρεπε να το αντιγράψει και δεν έπρεπε να το επισκοπήσει. Ο ίδιος ο κ. Διώτης είπε πως είναι λογικό να έχει μείνει με την εντύπωση πως το υλικό υπάρχει, κρατήθηκε και αξιοποιείται» συμπλήρωσε.

«Εγώ δεν ενημερώθηκα από τον προκάτοχό μου κι ορθά, γιατί το θέμα ανήκε στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ κι ο υπουργός δεν ασχολείται με έρευνες ή ελέγχους», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα