Στουρνάρας: Η κυβέρνηση ζήτησε ένα χρόνο για να μετατρέψει σε κερδοφόρα τα ΕΑΣ

Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών μετά από το Eurogroup

Στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τα ΕΑΣ και στην επίσκεψη της τρόικας αύριο Τρίτη αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη δήλωση του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Αναφορικά με τα ΕΑΣ, ο κ. Στουρνάρας

σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει την έγκριση της τρόικας για μια πρόταση, σύμφωνα με την οποία τα ΕΑΣ θα διαχωριστούν σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι με απώτερο στόχο την μετατροπή τους σε κερδοφόρα σε διάστημα ενός έτους. Αν αυτό επιτευχθεί, τότε δεν θα πειραχτούν αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα έχουν την τύχη της ΕΛΒΟ, εξέλιξη που θα σημαίνει ότι ο στρατός θα πάρει το στρατιωτικό κομμάτι και το πολιτικό κομμάτι θα ρευστοποιηθεί.

Επιπλέον, σχολίασε ότι στόχος της αυριανής επίσκεψης της τρόικας είναι να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζητήματα.

Όσο για τους πλειστηριασμούς και την απελευθέρωση των απολύσεων ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα τεθούν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί μέσα στον Δεκέμβριο, καθώς στο τέλος του χρόνου αίρεται το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας.

The post Στουρνάρας: Η κυβέρνηση ζήτησε ένα χρόνο για να μετατρέψει σε κερδοφόρα τα ΕΑΣ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα