Ο Ερντογάν μόνο κοστούμι αλλάζει και θέλει και το Λευκό Πύργο!

Του Γιάννη Ντάσκα

Εξαιρετικά προκλητικός για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο (και βάση του σχεδίου που και πάλι βέβαια δεν του βγει…) να διεκδικήσει και την Θεσσαλονίκη στα πλαίσια των διεκδικήσεων της Τουρκίας στα… Βαλκάνια.

«Ο Τουρκος σουλτάνος, όπως πάει σύντομα θα δείξει το θυμό του στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θα διεκδικήσει και τη Βιέννη ζητώντας μάλιστα αποζημίωση

για την αντίσταση που προέβαλαν οι Αυστριακοί και εμπόδισαν την κατάληψή της οριν μερικούς… αιώνες», μας είπε πριν λίγο έμπειρος στα ελληντουρκικά πολιτικός με την απαραίτηση βέβαια δόση χιούμορ.

Ο Ερντογάν έκανε προκλητικές δηλώσεις στην πόλη Κεσάνη της Ανατολικής Θράκης και μεταξύ άλλων ανοησιών είπε ότι « η Θράκη είναι η ζωντανή κοινή ιστορία μας στην Ευρώπη. Είναι εκπρόσωπος μας σ΄αυτή τη γεωγραφία. Σήμερα, στη γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων, στο επίκεντρο των σχέσεών μας βρίσκεται η Θράκη με την Ανδριανούπολη, το Τεκίρνταγ, το Κιρλαρελί και βέβαια η Κωνσταντινούπολη»..

Ο Ρ. Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι «η Θράκη έχει ξεχωριστή σημασία για την Τουρκία και διευκρίνησε με στόμφο πως όταν ο ίδιος αναφέρεται στη Θράκη εννοεί και την Κομοτηνή, την Θεσσαλονίκη, το Kircaali και Deliorman της Βουλγαρίας ακόμα και περιοχές έως τα Σκόπια και την Βοσνία.

Φυσικό είναι. Στη Θεσσαλονίκη γεννήθηκε ο Αττατούρκ,επομένως είναι λογικό να τη θεωρεί πρωτεύουσα. Στη Βόρεια Ιταλία επίσης γεννήθηκαν αρκετά παιδιά Τούρκων,όπως και στο Βερολίνο,το Ντύσσελντορφ κλπ και επομένως είναι περιοχές στις οποίες η Τυρκία θα έχει λόγο για το πώς θα διοικούνται…

Χιούμορ; Ναι αλλα…

Θυμηθείτε πριν λίγα χρόνια όταν η Μέρκελ του έπιασε για τα καλά τον πισινό λέγοντάς του να μαζέψει τα μπογαλάκια του κάθε Τοι΄ρυκος που γεννήθηκε στη Γερμανία και να φύγει για την Τουρκία αν δεν προσκυνάει συνεχώς την γερμανική πατρίδα και δεν τη δοξάζει ο Ερντογάν ψέλλισε κάποιες ανοησίες αλλά έβαλε την ουρά του εκεί που είναι η θέση της.

Ο Νταβούτογλου θα έρθει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και είναι ευκαιρία για την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα να δείξουν ότι η Ευρώπη δεν… περνάει το Βόσπορο.Αν χρειαστεί να τον περάσει να διεκδικήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Αφγανιστάν ως κτήση του τέκνου της με το όνομα… Μέγας Αλέξανδρος…

The post Ο Ερντογάν μόνο κοστούμι αλλάζει και θέλει και το Λευκό Πύργο! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα