Στουρνάρας: Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων

Την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή με αφορμή τη διαδικασία ακρόασης των προτεινόμενων για τις θέσεις του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου  Π. Αθανασόπουλου και Ι. Εμίρη.

Ο κ. Στουρνάρας

τόνισε ότι  οι αποκρατικοποιήσεις «δεν είναι μόνο μέσον μείωσης του δημοσίου χρέους, αλλά και αναπτυξιακό μέσο» προσθέτοντας ότι  «εμείς ως υπουργείο Οικονομικών είμαστε έτοιμοι».

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του υπουργούς, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «Η ακινησία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Οι υπουργοί έχουν στα χέρια τους τα όπλα, αρκεί να μην φοβούνται το πολιτικό κόστος

Εγκρίθηκε η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με νέο πρόεδρο τον κ. Αθανασόπουλο, ο οποίος ανέφερε με τη σειρά του ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «βρήκαμε καλό και πολύ έργο από την προηγούμενη διοίκηση, το οποίο θα αξιοποιήσουμε» ενώ χαρακτήρισε το έργο που αναλαμβάνει «δυσθεώρητο», προαναγγέλλοντας την πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα