Στον εισαγγελέα ονόματα 1.326 «μαϊμού» λογιστών

Στην άγνοια των φορολογουμένων και στη δυσκολία υποβολής των φορολογικών δηλώσεών τους μέσω του Διαδικτύου «πάτησαν» 1.326 λογιστές «μαϊμού», στήνοντας επιχειρήσεις με σκοπό το παράνομο κέρδος. Οι 1.326, χωρίς να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, κατέθεταν φορολογικές δηλώσεις, έχοντας ωστόσο τους σχετικούς κωδικούς του taxisnet.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γ. Κυδωνάκης παρέδωσε χθες στον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη «λίστα» με τα στοιχεία των 1.326 λογιστών «μαϊμού», ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε τα

στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης στον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη και στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή.

Η έρευνα του ΟΕΕ διήρκεσε τρεις μήνες και περιελάμβανε διασταυρώσεις του μητρώου των μελών του με τα αρχεία του Taxis, με την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Διαπιστώθηκε έτσι ποιοι είχαν κλειδάριθμο για να υποβάλλουν δηλώσεις πολιτών μέσω Ιντερνετ, χωρίς να είναι μέλη του Επιμελητηρίου, χωρίς να έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνουν έλεγχοι στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται στην απάτη και εφοριακοί υπάλληλοι.

Ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στο θέμα είπε: «Τα στοιχεία προέκυψαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση του αρχείου των ενεργών λογιστών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με το TAXISNET, μετά από άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Συγχαίρω το Οικονομικό Επιμελητήριο για τις ενέργειές του. Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τόσο τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, όσο και το δημόσιο συμφέρον από τη δραστηριότητα ατόμων που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Επίσης θεωρούμε πολύ σημαντική τη διερεύνηση πιθανών αμελειών ή σκόπιμων ενεργειών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης κατά την εκτέλεση των σχετικών καθηκόντων τους». Σημειώνεται ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο έχει εντοπίσει 200 οικονομολόγους με πλαστά πτυχία.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα