Στελέχη της JP Morgan βλέπει ο Σαμαράς στις ΗΠΑ

Με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών θα συναντηθεί σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετάσχει και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της, Jamie Dimon.

Υπενθυμίζεται

ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δύο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος: η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.

Η JP Morgan αναφέρει σε αυτές ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη μπορεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος, το οποίο μπορεί να είναι υψηλότερο από τον στόχο.

Ο οίκος θεωρεί πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης και βλέπει ως εξαιρετικά πιθανό το σενάριο να υπάρξει μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που έχει στην κατοχή του ο επίσημος τομέας (OSI), με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των ωριμάνσεων.

Η αναδιάρθρωση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συνοδευτεί από επιπλέον χαλάρωση των όρων συγχρηματοδότησης των κοινοτικών προγραμμάτων και από δημοσιονομικές ενέσεις από κάποιον νέο μηχανισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα