Στελέχη μιλούν για την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής, εν όψει του Συνεδρίου της ΝΔ

«Πυρετώδεις» είναι οι προετοιμασίες στη Νέα Δημοκρατία εν όψει του 9ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, που θα γίνει από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο κομματικός μηχανισμός λειτουργεί στο «φουλ», οι τρεις επιτροπές για την ιδεολογία, το καταστατικό και το πρόγραμμα ολοκληρώνουν τις εργασίες τους και οργανωτικά τακτοποιούνται

οι διάφορες εκκρεμότητες, ώστε το Συνέδριο να έχει απόλυτη επιτυχία.

Στελέχη μιλούν για το τι περιμένουν από το επικείμενο Συνέδριο.

Υπεράσπιση αξιών

Μάκης Βορίδης, βουλευτής Αττικής: «Το Συνέδριο της Ν.Δ διεξάγεται μέσα στην οικονομική κρίση, τη στιγμή που η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και οι πολίτες δικαιούνται να ελπίζουν ξανά. Περιμένει κανείς το Συνέδριο αυτό να θέσει ως στρατηγικό στόχο της Ν.Δ τηςν επανακατάθεση της ιδεολογικής ταυτότητάς της και την έμπρακτη αμφισβήτηση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς. Η ένταξη της οικονομικής πολιτικής, των πολιτικών της δημοσιονομικής προσαρμογής και της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, η υπεράσπιση των δομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και της πολιτικής αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, θα πρέπει να ενταχθούν μέσα σε ιδεολογικό πλαίσιο που εξηγεί τη μετάβαση από ε΄να κρατικό και οικονομικό μοντέλο σε μια κοινωνία με βασικές αξίες το έθνος και την ελευθερία».

Το μεγάλο στοίχημα

Νίκος Παναγιωτόπουλος, υφυπουργός Εργασίας: «Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έρχεται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την πατρίδα μας. Το κόμμα μας είναι υποχρεωμένο να αναζητήσει νέους ορίζοντες, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο εθνικό έργο της κυβέρνησης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την παράταξή μας. Αυτό πρέπει να είναι το όραμά μας, η νέα εθνική αφήγηση για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα θεμελιώσουμε στο προσεχές Συνέδριό μας, συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την ιδεολογική και πολιτική παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είμαι πεπεισμένος ότι και η Ελλάδα θα αλλάξει και η Νέα Δημοκρατία θα αποτελέσει το βασικό πυλώνα αυτής της επιτυχίας, με μοναδικούς κερδισμένους τους πολίτες».

Εξωστρέφεια τώρα

Νότης Μηταράκης, υφυπουργός Ανάπτυξης: «Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιείται σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ελληνικής Ιστορίας. Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη έχει την ευκαιρία να εγγυηθεί την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας. Και αυτό είναι το μήνυμα του Συνεδρίου. Η διαμόρφωση συναινέσεων με όλες τις μετριοπαθείς και υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας ενάντια στα άκρα και στους λαϊκισμούς και η προώθηση ενός βιώσιμου οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου. Ένα μοντέλο που θα στηρίζεται στην προσέλκυση επενδύσεων και την εξωστρέφεια και θα οικοδομήσει μια καλύτερη Ελλάδα σε μια καλύτερη Ευρώπη, με περισσότερη αλληλεγγύη και ισχυρότερη φωνή».

Καινούριο όραμα

Ελίζα Βόζεμπεργκ, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού: «Το Συνέδριο της Ν.Δ αποτελεί την κορύφωση του προσυνεδριακού διαλόγου της παράταξης , αλλά κυρίως την αρχή της νέας εποχής της. Οι πολίτες έχουν περάσει δύσκολα και για να συνεχίσουν τη σκληρή προσπάθεια προκειμένου να βγούμε από την κρίση, έχουν ανάγκη από νέο όραμα. Αυτό φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μέσα από το Συνέδριο, βγάζοντας παράλληλα τον Αντώνη Σαμαρά μπροστά, σε μια μάχη που δεν μπορεί να διεξάγεται με όρους του χθες. Ο πρωθυπουργός έχει την ευκαιρία να συμβάλει καθοριστικά στη μετεξέλιξη της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης σε σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, με στέρεες δομές που θα απευθυνθεί σε όλους τους υπεύθυνους πολίτες που πιστεύουν σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα».

Πηγή: Δημοκρατία

Keywords
Τυχαία Θέματα