Τα ισόβια του Παπακωνσταντίνου, ο Χριστοφοράκος και ο «κύκλος των εξουσιαστών»…

Του Γιάννη Ντάσκα

«Πάει για ισόβια ο Παπακωνσταντίνου» γράφει το ΘΕΜΑ.
- «Προσέξτε γιατί η υπόθεση έτσι όπως ξεκίνησε αρχικά πάει για παραγραφή με τα άθλια κόλπα του νόμου περι ευθύνης Υπουργών και την άθλια πρόβλεψη του Συντάγματος»
μας έλεγε φίλος ανώτατος δικαστικός.
Η υπόθεση πήρε νέα τροπή με το πόρισμα των συγγενών το οποίο ,όπως σας έχουμε γράψει εδώ και μία εβδομάδα είναι φωτιά του ΣΔΟΕ

στο κεφάλι του πρώην προισταμένου του,δηλαδή του Παπακωνσταντίνου.
Πάει πράγματι για παραγραφή;
Αν ο Παπακωνσταντίνου ήταν ένας απλός θνητός δεν θα έβγαινε σ αυτή τη ζωή απο τη φυλακή.Αλλά δεν είναι.Επομένως και με βάση την ιστορία της οικογένειας η οποία ξεκίνησε επι κατοχής με παροχές στην Κοζάνη το πιθανότερο είναι με κάποιο κόλπο να έχει την τύχη του…Χριστοφοράκου.
Το κόλπο των ξένων δυναμεων για να κυβερνούν την Ελλάδα άνετα είναι να ανακυκλώνουν τις ίδιες παρέες παντού ,όπου υπάρχει εξουσία.
Απο την πολιτική και την επιχειρηματικότητα μέχρι τα ΜΜΕ,όπου η δημιουργία του ΜΕΓΚΑ δεν έχει προηγούμενο στον πλανήτη…
Δεν το λέμε εμείς μόνο.
Διαβάστε αποσπάσματα απο την εξέταση που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον διαχρονικό εξουσιαστή Ηλία Πλασκοβίτη.Ο τύπος αυτός που είναι λέει και καθηγητής στο Πάντειο(πότε προλαβαίνει;) είναι απο το 1987 συνεχώς στα “κόλπα” της εξουσίας.Ηταν και επι Παπακωντσνατίνου και επι Παπαντωνίου σε καίριες θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών και είναι ο τύπος συνέταξε το έγγραφο και ζήτησε τη λίστα Λαγκάρντ στις 13 Σεπτεμβρίου.Η κ.Κωνσταντοπούλου τον ξεγύμνωσε πραγματικά μέχρι που τον αποτελείωσε και ο προεδρεύων της επιτροπής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:
….ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου. Είχατε τότε συνεργασίες;
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Τα αντικείμενά μας ήταν πολύ διαφορετικά γιατί εγώ είχα θέματα Επενδύσεων και Ανάπτυξης. Δεν είχα θέματα Μακροοικονομικής Πολιτικής.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επί κ. Παπαντωνίου.
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Μάλιστα. Ήταν διαφορετικά τα αντικείμενα εντελώς.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχει παίξει κανένα ρόλο για εσάς στις αποκαλύψεις το γεγονός ότι συνδέεται με τη λίστα Λαγκάρντ η σύζυγος του κ. Παπαντωνίου;
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Απολύτως καμμία.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πάντως όλες αυτές οι συμπτώσεις αντιλαμβάνεστε ότι είναι τουλάχιστον περίεργες.
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Ποια είναι η σύμπτωση;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η «σύμπτωση», κύριε Πλασκοβίτη, είναι ότι τα ίδια πρόσωπα εναλλάσσεστε σε ρόλους και σε θέσεις. Κατέχετε δημόσια αξιώματα, έχετε στην ευθύνη σας την τύχη αυτού του τόπου και εμφανίζεστε να ξεχνάτε, να μην μεριμνάτε και να λέτε σε μία επιτροπή, όπως αυτή, ψέματα.
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Να μου επιτρέψετε, όμως, να πω ότι ουδέποτε είπα ψέματα σε επιτροπή. Σας εξήγησα -και νομίζω είναι κατανοητό- ότι η μη αναφορά μου στο συγκεκριμένο έγγραφο ως αποκλειστική αιτία είχε το ότι δεν το θυμόμουν στο τέλος Ιανουαρίου ότι υπήρχε και ένα «follow up» έγγραφο,

ουσιαστικά σαν συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, την οποία ευθύς εξ’ αρχής δήλωσα. Δεν υπήρχε κάποιος ιδιαίτερος λόγος τότε –το Σεπτέμβριο του 2010- να θυμάμαι για να μου εντυπωθεί, διότι οι έκτοτε διαστάσεις που έλαβαν τα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν την Επιτροπή σας, είναι φυσικά πολύ μεταγενέστερες. Το Σεπτέμβρη του 2010 ένα φαξ το οποίο συνοψίζει τηλεφωνική επικοινωνία σε συνέχεια αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας δε στάθηκε δυνατόν να το θυμηθώ στο τέλος Ιανουαρίου.

…………

ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Με ρωτάτε και με ξαναρωτάτε. Σας απαντώ. Δεν υπήρχε κανένας απολύτως…
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ρωτάμε γιατί διαψευστήκατε από τα έγγραφα.
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος αν ενθυμούμην αυτό το έγγραφο στο τέλος Ιανουαρίου να μην αναφέρω ότι σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας έγινε και γραπτό το αίτημα ώστε να είναι στα χέρια των γαλλικών αρχών και γραπτά. Δεν υπήρχε λόγος από μένα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Πλασκοβίτη, υπήρχε λόγος. Και ο λόγος ήταν ότι τότε θέλατε να ενισχύσετε το σενάριο της άτυπης περιαγωγής αυτού του στοιχείου. Και μάλιστα την ανησυχία σας μήπως τυχόν και έχουν αποκαλυφθεί ή ανακαλυφθεί επιστολές την εκδηλώσατε και καταγράφηκε. Σας τη διάβασα και την άλλη φορά…
………………
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Εγώ βρίσκομαι εδώ για να σας περιγράψω γεγονότα και μάλιστα κανονικά γεγονότα τα οποία συνδέονται με την υπό εξέταση κατηγορία για τον κ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από το Υπουργείο πάνω από ένα χρόνο νωρίτερα. Δεν εμπλέκεται καθόλου σ’ αυτή τη διαδικασία.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το πώς αμείβονται και ανταμείβονται κρατικοί λειτουργοί και αξιωματούχοι οι οποίοι είχαν στην ευθύνη τους πάρα πολύ σοβαρά πράγματα για τη χώρα και το ποιες συνεννοήσεις γίνονται για να υποθάλπονται εκείνοι που είναι υπαίτιοι, είναι κάτι που αφορά την Επιτροπή. Το αν έχετε διαφορετική άποψη αφορά εσάς. Εσείς όμως ενώπιον της Επιτροπής είστε εκτεθειμένος διότι μας είπατε άλλα πράγματα το Γενάρη και άλλα αποδείχθηκαν από έγγραφα τα οποία δεν προσκομίσατε εσείς, αλλά προσκόμισε άλλος ο οποίος επίσης πριν από σας βρέθηκε στην ίδια θέση να διαψεύδεται.
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Μάλιστα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επομένως θα σας παρακαλούσα να μου πείτε αποτέλεσμα ποιων συνεννοήσεων ήταν εσείς που είστε ο διαχρονικός γενικός γραμματέας, εκείνος ο οποίος γνωρίζει και έχει φροντίσει για τη λίστα Λαγκάρντ και έχει κάνει το έγγραφο, εκείνος ο οποίος εμπλέκεται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ελβετία ως προσωπικός υπηρεσιακός υπεύθυνος, εκείνος ο οποίος δεν έχει να δώσει απάντηση γιατί δεν έγινε τίποτα ούτε με τη λίστα Λαγκάρντ ούτε με την Ελβετία, αυτό το πρόσωπο, εσείς δηλαδή, να ανταμείβεστε με μία τέτοια τοποθέτηση. Θα ήθελα να το πείτε στην Επιτροπή διότι έχει σημασία για τα συμπεράσματά μας αποτέλεσμα τίνων διεργασιών ήταν αυτή η εξέλιξή σας.
ΜΑΡΤΥΣ (Ηλίας Πλασκοβίτης): Δεν γνωρίζω περί διαδικασιών, αποτέλεσμα

Keywords
Τυχαία Θέματα