Στάζει αίμα η προκήρυξη των «Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Ομάδων»

Του Κώστα Παπαδόπουλου

Με ένα κείμενο 18 σελίδων το οποίο στάζει αίμα, η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό του Αλέξανδρου Γέροντα, μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου.

Στο

κείμενο αναφέρεται χαρακτηριστικά, ότι οι: «Οι Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πολιτικές εκτελέσεις φασιστών-μελών του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή που είχαν αναλάβει περιφρούρηση στα γραφεία του βόρειου τομέα Αθηνών, στο Νέο Ηράκλειο. Η επίθεση έγινε ως αντίποινα για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος…». Η προκήρυξη βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ομοιότητες με ανάλογα κείμενα.

«Ναζιστικά αποβράσματα»

Ο συντάκτης βγάζει μίσος για τη Χρυσή Αυγή και την Αστυνομία, αναφέροντας πως «η επίθεση έγινε για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής εκεί που τους αρμόζει… στα σκουπίδια της ιστορίας». Επίσης, κάνει λόγο για πολιτικές δολοφονίες και τις χαρακτηρίζει «αφετηρία της λαϊκής εξόρμησης για να σταλούν τα νεοναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής στα σκουπίδια της ιστορίας».

Επίσης σημειώνει ότι η δολοφονία έγινε παρά το γεγονός ότι τα γραφεία της παράταξης βρίσκονται δίπλα σε αστυνομικό τμήμα: «Αφού οι θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής επιδιώκουν να βρίσκονται για προστασία στα ένοπλα σκυλιά του καθεστώτος, την αστυνομία. Άλλωστε και τα κεντρικά τους γραφεία στη Μεσογείων βρίσκονται απέναντι από τη σχολή της αστυνομίας, στο πάρκο της χωροφυλακής». Σε άλλο σημείο αναφέρουν πως «οι σφαίρες των 9 χιλιοστών ήταν παραγγελία του βουλευτή τους Μίχου που είχε δηλώσει ότι “μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσουν”»

Δολοφονία Φύσσα

Ο συντάκτης σχεδόν σε κάθε παράγραφο αναφέρεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και το γεγονός ότι αυτή στάθηκε η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι και να ξεκινήσει ο εμφύλιος ταξικός πόλεμος. «Το σοκ που προκάλεσε η πολιτική απόφαση της Χ.Α. για τη δολοφονία από το χέρι Ρουπακιά, ακολούθησε το δέος της φαινομενικής της εξάρθρωσης. Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, παρακολουθώντας την όλη διαδικασία, μπορεί να αντιληφθεί ότι τίποτε δεν τελείωσε, αντιθέτως όλα τώρα αρχίζουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.

Στην προκήρυξη γίνεται εκτενή αναφορά σε μία σειρά περιστατικών επιθέσεων κατά μεταναστών στα οποία εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής και υποστηρίζουν ότι πλέον στην Ελλάδα έχουμε ταξικό εμφύλιο. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις», στις οποίες η Χρυσή Αυγή εμφανίζει σταθερή άνοδο και κατέχει την τρίτη θέση, στην επίθεση των μελών της παράταξης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αλλά και στην ένταση στην πηγάδα του Μελιγαλά. Το κείμενο καταλήγει με τη φράση: «Φωτιά και Τσεκούρι στους Φασίστες, Πόλεμο στον Πόλεμο των Αφεντικών».

«Σοβαρή Χρυσή Αυγή η ΝΔ»

Στο κείμενο εξαπολύεται σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στην Αριστερά. «Σοβαρή Χρυσή Αυγή έχουμε και λέγεται ΝΔ. Ευρωπαϊκό φασισμό έχουμε και ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς. Η ΝΔ με τη ΧΑ συνεργάζονταν, συνέπιπταν και αλληλοτροφοδοτούνταν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», αναφέρεται στο κείμενο της προκήρυξης, ενώ για την Αριστερά γράφει ο συντάκτης του κειμένου: «Στην αφοσιωμένη στο σύστημα επίσημη αριστερά της καρπαζιάς που χρόνια τώρα μιλάει για «προβοκάτορες» και «σκοτεινά κέντρα ανωμαλίας» και που δεν απέτρεψε ούτε και αντιστάθηκε στο ελάχιστο στη χούντα των συνταγματαρχών, απαντάμε ότι ο ένοπλος αγώνας και οι εκτελέσεις φασιστών ήταν πάγια πρακτική του επαναστατικού λαϊκού κινήματος».

Το τηλεφώνημα του αγνώστου

Η προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη σε στικάκι USB και ο συντάκτης αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα – μέλη του νεοναζιστικού κόμματος». Να θυμίσουμε, πως στις 16:50 άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα zougla.gr, λέγοντας ότι στο μνημείο των πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει ένας φάκελος μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

«Ηλεκτρονικές» προκηρύξεις

Πρέπει να σημειώσουμε, πως δεν είναι η πρώτη φορά που το σύγχρονο ένοπλο αντάρτικο πόλεων προχωρά στην ανάληψη ευθύνης για κάποια δράση του με «ηλεκτρονική» προκήρυξη. Να θυμίσουμε πως την βομβιστική επίθεση στο σπίτι του εφοπλιστή Τσάκου στην Ακρόπολη, που είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατική Επιτροπή», η ανάληψη της ευθύνης έγινε με στικάκι USB.

Επίσης, η «Σέχτα Επαναστατών» έχει χρησιμοποιήσει cd-rom σε δύο περιπτώσεις: η μια μετά την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, δυο μέρες μετά την προκήρυξη σε ανθοστήλη στον τάφο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και η άλλη μετά την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, πάλι με cd-rom, το είχαν αφήσει στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης, όπου το 1998 είχε πεθάνει η Αμαλία Γκινάκη κατά τη διάρκεια ομηρείας από τον Σορίν Ματέι.

Διαβάστε επίσης: Δείτε την προκήρυξη της εκτέλεσης της 1ης Νοεμβρίου – Οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης

The post Στάζει αίμα η προκήρυξη των «Μαχόμενων Λαϊκών Επαναστατικών Ομάδων» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα