Σταϊκούρας: Τόσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί του 2004


Το ακριβές ποσό που ξοδεύτηκε για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 γνωστοποίησε, με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το οποίο ανέρχεται στα 8,5 δις ευρώ. Στο ποσό αυτό

συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δαπάνες που καλύφθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο όσο και οι δαπάνες της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004».
Η ενημέρωση αυτή έγινε έπειτα από την ερώτηση που είχαν καταθέσει στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές του (Παναγιώτης Κουρουπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης) στην οποία έλεγαν χαρακτηριστικά πως «τα ιλιγγιώδη ποσά» που δαπανήθηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχουν σχέση με την εκτόξευση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος.
Στην ερώτηση έχει απαντήσει εγγράφως και ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Ιωαννίδης, ο σημείωσε ότι οι δαπάνες που έγιναν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ιωαννίδης, από τα 8,5 δις ευρώ τα 4,8 εκατ. ευρώ διατέθηκαν μόνο για τη φύλαξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έως την 01/02/2007 ενώ για τη συντήρησή τους έχουν δαπανηθεί 28,7 εκατ. ευρώ.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα