Στα ίχνη τεράστιου σκανδάλου!!

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

Νοθευμένα καύσιμα χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας; Θα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα της μεταπολιτευτικής περιόδου, εφόσον αποδειχθούν αληθινές οι βαρύτατες καταγγελίες του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και υπουργού, νυν γενικού γραμματέα Διαφάνειας, Γιώργου Σούρλα.
Περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο καρπώνονται τα «βρόμικα» κυκλώματα που προμηθεύουν με νοθευμένα καύσιμα το στράτευμα! Η εξοικονόμηση αυτών των χρημάτων θα ήταν αρκετή

για να σωθούν μισθοί και συντάξεις από τις βάναυσες περικοπές που έχει επιβάλει η τρόικα και η ανικανότητα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, γι’ αυτό η υπόθεση συνιστά και οικονομικό έγκλημα σε βάρος των πολιτών.
Υπάρχουν κολοσσιαίες ευθύνες διαχρονικά για την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία, που επέτρεψαν ή ανέχτηκαν από δόλο ή αφέλεια τη διάπραξη ενός ακόμη εθνικού εγκλήματος. Αναμένουμε με έκδηλο ενδιαφέρον τη συνέχεια αυτής της συγκλονιστικής υπόθεσης, αφού ο Γ. Σούρλας «έφτιαξε» έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία αναφορικά με τις αποκαλύψεις και τις καταγγελίες για λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις, τον οποίο και διαβίβασε στον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη!
Σε παλαιότερη κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γ. Σούρλας ήταν πράγματι συγκλονιστικός. Μίλησε ευθέως για εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνους συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου. «Τα καύσιμα αυτά διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο»  είπε ο Γ. Σούρλας και πρόσθεσε: «Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Β. Μεϊμαράκη, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν ‘‘έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχει σχέσεις και με κόμματα;’’».

Τα περιστατικά
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά περιστατικά που λόγω νοθευμένων καυσίμων έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάποια από αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως τα εξής:
1. Στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο εντοπίστηκαν νοθευμένα καύσιμα. Σημαντικές ποσότητες που μεταφέρθηκαν εκεί βρέθηκαν «ελλειμματικές», αφού δεν περιείχαν συστατικά που μετατρέπουν το καύσιμο σε αεροπορικό. Η τροφοδοσία των καυσίμων στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχίαλου έγινε από τα ΕΛ.ΠΕ, τα οποία σε ανακοίνωσή τους, μετά το συμβάν και αφού υποχρεώθηκαν να αντικαταστήσουν τα καύσιμα, υπογράμμισαν ότι τα αίτια της απόκλισης μπορεί να οφείλονται σε κάποιους τεχνικούς λόγ

Keywords
Τυχαία Θέματα