Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης με εργαζομένους Μετρό

Στα άκρα έχει φτάσει η κόντρα κυβέρνησης με τους εργαζομένους του Αττικό Μετρό. Η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επίταξης αφού δεν βρίσκεται μια χρυσή τομή με τους εργαζομένους. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα στην οποία αναφέρονται η μισθοδοσία ορισμένων εργαζομένων η οποία αγγίζει τις 3.000 και τις

4.000 ευρώ.

Παράλληλα το υπουργείο αφήνει να εννοηθεί ότι οι εργαζόμενοι του Μετρό έχουν βρει τρόπο να απεργούν και να πληρώνονται ταυτόχρονα, αφού πολλοί από αυτούς δηλώνουν αναρρωτικές άδειες η το υπόλοιπο της κανονική τους άδειας. Σύμφωνα με πληροφορίες η μέθοδος που ακολουθείτε αφορά σε 3 σωματεία που έχουν οι εργαζόμενοι, ένα μεγάλο και δύο μικρά με αυτά τα οποία συνεννοούνται όταν το ένα κάνει απεργία τα άλλα δύο φαίνονται ότι εργάζονται και πρακτικά πληρώνονται.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την προσφυγή της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ) κατά της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό και τα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει έτοιμος να στείλει στη Δικαιοσύνη όσους παράνομα πληρώνονταν, όλα δείχνουν πως η κόντρα οξύνεται. Κι αυτό διότι οι εργαζόμενοι δηλώνουν ανυποχώρητοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα