Έρχεται δολοφονία πολιτικού στην Ελλάδα;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Έρχεται δολοφονία πολιτικού στην Ελλάδα; Και αν ναι ποιου;

Η εκτίμηση που προκαλεί σοκ δημοσιεύθηκε στους «Τάϊμς» του Λος Αντζελες και αποδίδεται σε τηλεφώνημα που έγινε αυτές τις ημέρες χωρίς να δίδονται περισσότερες πληροφορίες.

Είναι αλήθεια ή προβοκάτσια κάποιων που θέλουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αναστάτωση στην Ελλάδα εν όψει κρίσιμων αποφάσεων για να μεγάλα φιλέτα;

Η εφημερίδα έγραψε μεταξύ

άλλων ότι «η έκρηξη βόμβας σε εμπορικό κέντρο αναζωπυρώνει τους φόβους εξτρεμισμού στην Ελλάδα», και κάνει επίσης λόγο για «νέα γενιά εξεγερτικών αναρχικών, μηδενιστών και ταραχοποιών της μεσαίας τάξης».

Οι «Los Angeles Times» αποδίδουν τις πληροφορίες και εκτιμήσεις σε «ειδικούς» οι οποίοι εκφράζουν «φόβους για κλιμάκωση της βίας και του εξτρεμισμού στη χώρα, που παραπαίει οικονομικά».

Ειδικά στο ζήτημα της πιθανής δολοφονικής επίθεσης σε πολιτικό η εφημερίδα αναφέρεται σε «ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα, που έγινε την Παρασκευή, από έναν άνδρα που μιλούσε αγγλικά και ισχυριζόταν ότι έχει δεσμούς με ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες».

Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», ο άγνωστος είπε ότι «οι βίαιες επιθέσεις θα κλιμακωθούν τις επόμενες εβδομάδες, οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμα και δολοφονίες πολιτικών προσώπων.»

Η εφημερίδα αναφέρεται ευθέως σε επιδίωξη καταστροφής του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα και ενισχύει έτσι την εκδοχή της κατευθυνόμενης προβοκατόρικης δράσης.

Γράφει συγκεκριμένα:

«Με την κυβέρνηση να προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, οι Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται πως η αναγεννημένη βία θα μπορούσε να υπονομεύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον, ακόμα και να βλάψει μία από τις τελευταίες προσοδοφόρες βιομηχανίες της Ελλάδας: τον τουρισμό».

Να σημειώσουμε ότι το μπαράζ σημειώνεται σε εποχή που οι κρατήσεις για τουρισμό στην Ελλάδα κάνουν ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ κάνουν οι προσφορές για αγορές φιλέτων από διάφορες χώρες, όπως η Ρωσία ,η Κίνα, η Γερμανία, οι ΗΠΑ κλπ.

Αυτή η συγκυρία κάνει το θέμα ακόμα πιο σοβαρό και δεν μπορεί κανείς να μην συσχετίσει τις πληροφορίες ότι πολιτικοί λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, ενώ μόλις λίγες ώρες πριν δημοσιεύθηκε και η γνωστή φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με πιθανό αλεξίσφαιρο γιλέκο και μέσα στη Βουλή!

Keywords
Τυχαία Θέματα