Στα άδυτα του εσωτερικού του Γκουαντάναμο! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Το Γκουαντάναμο είναι ένας υπήνεμος κόλπος στα νοτιοανατολικά της Κούβας (Bahia de Guantanamo στα ισπανικά). Περιβάλλεται από απόκρημνους βραχώδεις λόφους, που δημιουργούν ένα φυσικό οχυρό, αποκομμένο από την κουβανική ενδοχώρα. Πήρε το όνομά του από τους ιθαγενείς Τάινο, ενώ ο Χριστόφορος Κολόμβος τον ονόμαζε «Μεγάλο Λιμάνι» (Puerto Grande).

Ήρθε στην επικαιρότητα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, όταν στην εκεί αμερικανική στρατιωτική βάση δημιουργήθηκε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για υπόπτους τρομοκρατίας.

Πρόκειται για μέλη των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες. Οι πρώτοι κρατούμενοι έφθασαν στο Γκουαντάναμο στις 11 Ιανουαρίου 2002. Οι μέθοδοι σύλληψης, ανάκρισης και παραμονής των κρατουμένων εγείρουν αντιδράσεις για τους Αμερικανούς σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

H βρετανική TheSun, εισέβαλε στα άδυτα του απόρρητου και άκρως προστατευμένου και απομακρυσμένου στρατόπεδου συγκέντρωσης Γκουαντάναμο, το οποίο είναι απόλυτα αποκομμένο από τον κόσμο και δημοσίευσε δυσεύρετες και σπάνιες φωτογραφίες από το μέρος που δεν έχει πάει κανείς!

Δείτε το εσωτερικού ενός μέρους ξεχασμένου από τον Θεό, για το οποίο υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες και ελλιπέστατη ενημέρωση για τον ακριβή του ρόλο:

Δείτε το βίντεο που τράβηξε η TheSun ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα