Σπίλμπεργκ και Νικόλ Κίντμαν στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ Καννών

Ονόματα με ιδιαίτερο κύρος και λάμψη στελεχώνουν τη φετινή κριτική επιτροπή του φεστιβάλ Κανών που ξεκινάει σε λίγες μέρες. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος πλαισιώνεται από τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Ανάμεσά τους, η Νικόλ Κίντμαν, που κέρδισε το βραβείο Όσκαρ το 2003, για την ταινία «Οι ώρες», η οποία έρχεται αρκετά συχνά στο φεστιβάλ

κινηματογράφου της γαλλικής πόλης. Ποιες είναι οι άλλες;

Η βρετανίδα σκηνοθέτις, Λιν Ράμσεϊ, είχε πρωτοέρθει στις Κάννες το 1999 με την ταινία «Ράτκατσερ», πριν επιστρέψει το 2011 με το φιλμ «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν». Οι διοργανωτές του φετινού φεστιβάλ για να γιορτάσουν τα 100 χρόνια του Ινδικού σινεμά, κάλεσαν επίσης τη διάσημη ηθοποιό του Μπόλιγουντ, Βίντια Μπαλάν. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχει επίσης η γιαπωνέζα σκηνοθέτις Ναόμι Καβάζε, που είχε κερδίσει τη Χρυσή Κάμερα το 1997. Πάμε στους άνδρες. Ο γάλλος ηθοποιός Ντανιέλ Οτέιγ, που είχε πάρει το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας το 1996 για την ταινία «Η όγδοη μέρα» θα είναι ανάμεσα στα φετινά μέλη της επιτροπής. Ο Κρίστοφ Βαλτς. Κέρδισε φέτος το όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου για το «Ντζάνγκο: Ο τιμωρός» του Ταραντίνο. Μας πρωτοσυστήθηκε το 2009 με τους «Άδωξους Μπάσταρδους» του ίδιου σκηνοθέτη. Είχε πάρει τότε το βραβείο ερμηνείας στο φεστιβάλ Κανών αλλά και το Όσκαρ Β΄ ανδρικού ρόλου. Δύο λαμπροί σκηνοθέτες συμπληρώνουν τη φετινή λαμπερή επιτροπή.

Ο Άνγκ Λι, που έχει κερδίσει δύο Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «Brokeback Mountain» το 2006 και φέτος για τη «Ζωή του Πι». Και τέλος ο Ρουμάνος Κριστιάν Μουνγκίου. Κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα το 2007 για το «Τέσσερις Μήνες, Τρεις εβδομάδες, Δύο μέρες». Ήταν και πέρσι στην Κρουαζέτ με την ταινία «Πέρα από τους λόφους». Το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών ξεκινάει στις 15 και τελειώνει στις 26 Μαΐου.

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα