Σπ. Λυκούδης στο «Π»: Η Κεντροαριστερά πρέπει να βρει την έκφραση της (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνέντευξη στη Μαρία Μιχάλη

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο «Παρασκήνιο» ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, κατά τη διάρκεια της οποίας έδωσε τη δική του οπτική για τις πιθανότητες επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, την παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα προς τα στελέχη της κυβέρνησης να αποχωρήσουν από αυτή, τη διάσταση απόψεων στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ,

τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει το κόμμα του, καθώς και η Κεντροαριστερά γενικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι ένα «κόμμα εθνικής ευθύνης», προσθέτοντας τα εξής:

«Αν η χώρα έχει την ανάγκη από τη δική μας παρουσία, σε όποιο επίπεδο, για να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση εξόδου από την κρίση[ ]… εμείς θα είμαστε παρόντες. Απλώς, όπως είπε και ο πρόεδρος του κόμματος μας σήμερα, κρίνουμε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας τέτοιας επιστροφής μας στην κυβέρνηση. Επομένως δεν βλέπουμε μια τέτοια προοπτική για τον δικό μας χώρο σ’ αυτή τη φάση».

«Είμαστε ένα κόμμα που αντιλαμβάνεται την παρουσία μας στην πολιτική σκηνή πάντα ως μια παρουσία χρήσιμη για το μέλλον αυτής της χώρας» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Λυκούδη.

Ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε ως υπερβολές τις θεωρίες του ΠΑΣΟΚ περί σχεδίων και συνομωσιών που καλούν σε αποστασία τους βουλευτές. «Νομίζω ότι είναι υπερβολές αυτά. Μια πολιτικού χαρακτήρα παρέμβαση έκανε ο κ. Τσίπρας απλώς, όπως κάθε φορά, κι αυτή τη φορά, η πολιτική του παρέμβαση είναι μια παρέμβαση άκομψη πολιτικά. Με παρωχημένη φρασεολογία, με επιστροφές σε σκέψεις της Αριστεράς που τις έχει ξεπεράσει».

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ, αναφερόμενος γενικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, σημείωσε ότι είναι ένας χώρος που σε όλες τι δημοσκοπήσεις καταγράφεται ως «χώρος χωρίς έκφραση, χωρίς φωνή» και πως πρέπει «να μπορέσει να βρει την έκφραση του».

Μάλιστα, σχολίασε ότι αν αυτός ο χώρος μπορέσει να βρει την έκφραση του και να συνεννοηθεί ενόψει ευρωεκλογών, αυτό θα ήταν πολύ αποδοτικό. Ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο χρόνος είναι πολύ σύντομος και ότι επομένως ο χώρος της Κεντροαριστεράς δεν προλαβαίνει μέχρι τότε να έχει βρει τη βάση της συνεννόησης του.

The post Σπ. Λυκούδης στο «Π»: Η Κεντροαριστερά πρέπει να βρει την έκφραση της (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα