Σωματικό θέατρο φυσικών φαινομένων

Με δημιουργικό μέσο έκφρασης το ανθρώπινο σώμα, ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η ομάδα Osmosis παρουσιάζουν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Ώσμωση», στην Πειραιώς 260, την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.
Χωρίς συμβάσεις
Επιχειρώντας την ελεύθερη ανάγνωση καθημερινών γεγονότων, μέσα από μια υποκειμενική ματιά, και εμπνευσμένη από το φυσικό φαινόμενο της ώσμωσης, κατά το οποίο πραγματοποιείται διέλευση μορίων από ένα διάλυμα μικρότερης συγκέντρωσης προς ένα διάλυμα μεγαλύτερης, με σκοπό να εξισωθούν οι συγκεντρώσεις, η αντισυμβατική αυτή δημιουργία ξεκινά ένα ταξίδι

στη μετα – νεωτερική εποχή, θέτοντας στο επίκεντρό του τον σύγχρονο άνθρωπο. Σε μια παράσταση που δεν ενδείκνυται για παιδιά, τα όρια των πιο απλών στιγμών αμβλύνονται και τίποτα δεν παίρνει την αναμενόμενη τροπή.
Χωρίς πλοκή
Ο εμπνευστής και σκηνοθέτης της «Ώσμωσης» τονίζει: «Υπάρχει μια παρεξήγηση, ότι θέατρο σημαίνει κείμενο, κάτι με το οποίο διαφωνώ κάθετα. Εμείς βαλθήκαμε να κάνουμε ένα έργο, μέσα από το οποίο εξετάζουμε πώς τα “κλειδιά” του θεάματος μπορούν να αποτελέσουν τα ίδια μια παράσταση, χωρίς την ανάγκη πλοκής. Παίρνουμε, λοιπόν, τα “κλειδιά” αυτά και κάνουμε ένα εκ νέου θέατρο, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο. Δανειζόμαστε έναν κινηματογραφικό διάλογο και τον εξαντλούμε σε αμέτρητες παραλλαγές, παίζοντας μόνο με τον αριθμό των ερμηνευτών και τις φωνές τους.
Ταυτότητα παράστασης: σύλληψη – σκηνοθεσία: Ευριπίδης Λασκαρίδης, συνεργάτης σκηνοθέτης – εικαστική σύλληψη:
Αγγελος Μέντης, φώτα: Αλέκος Γιάνναρος, μουσική: Γιώργος Πούλιος, επιμέλεια κίνησης: Νίκος Δραγώνας, βοηθοί σκηνοθέτη: Ελευθερία Γιαμβριά – Πέτρος Βερβερής – Ελένη Ζαραφίδου.
Ερμηνεία – χορογραφία: Θανάσης Ακοκαλίδης, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Τατιάνα Μπρε, Σίμος Πατιερίδης, Καλλιόπη Σίμου, Στέλλα Χριστοδουλοπούλου.
Πληροφορίες
Πειραιώς 260 – Κτήριο Η, Ταύρος (είσοδος μόνο από Πειραιώς) τηλ.: 210 9282900. Τιμές εισιτηρίων: 25, 20 (μειωμένο), 15 (φοιτητικό, ΑΜΕΑ) ευρώ.

πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα