Σώμα διοικητικής αστυνομίας θα ονομάζεται η νέα υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας

Σώμα διοικητικής αστυνομίας κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται το σώμα των δημοτικών αστυνομικών που θα μεταταγούν στην ελληνική αστυνομία σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του ΚΤΕ από το οποίο δεν έλειψαν οι αντιδράσεις.

Οι αστυνομικοί οι οποίοι θα μετακινηθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης θα έχουν την ευθύνη για την τοπική αυτοδιοίκηση στο νεο σωμα που θα ενταχθουν και

πραγματικά τα ερωτήματα που τίθενται ειναι πολλά. Ενα εξ αυτών ειναι το εξής :

Γιατί χρειάζεται να υπάρξει τόση μεγάλη αντίδραση , να μετακινηθούν χιλιάδες υπάλληλοι της Τ.Α στην ελληνική αστυνομία οι οποίοι και πάλι θα έχουν την ευθύνη στους δήμους.

Ορισμένοι βουλευτές όπως οι : Θ. Τζάγκρη, Π. Κουκουλόπουλος, Γ. Ντόλιος, Γ. Δριβελεγκας εξέφρασαν αντιρρήσεις στις μετατάξεις των δημοτικών αστυνομικών και όπως είπαν δεν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις αλλά για αντίμεταρρύθμιση το συγκεκριμένο μετρο. Συνεχώς καλούμαστε να ψηφίσουμε μέτρα που δεν γνωρίζουμε και που έρχονται ως προαπαιτούμενα για τη δόση.

Κατα τη συνεδρίαση του ΚΤΕ ειπώθηκε ότι το Σεπτέμβριο θα πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση σε δομές, υπηρεσίες και πρόσωπα ενώ όπως έγινε γνωστό στους βουλευτές, ο κ. Βενιζέλος θα ζητήσει -αν δεν έχει γίνει ακόμη- από τον κ. Σαμαρά να συγκαλέσει το συμβούλιο μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε όλοι οι υπουργοί να δεσμευτούν τι μπορούν να δώσουν από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν έτσι ώστε το βάρος να μην πέσει εξ ολόκληρου στην Τ.Α.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η τοποθέτηση του Π. Κουκουλόπουλου που προέρχεται από την Τ.Α όταν ζήτησε την κατάργηση του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης αντιδρώντας έτσι στο μετρο των μετακινήσεων που όλοι γνωρίζουν ότι στο τέλος της πορείας αυτής υπάρχει η πόρτα της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα