Σοκ! Αφαίρεσαν “τεράτωμα” από την κοιλιά 10χρονης

Ένα απίστευτα σπάνιο περιστατικό σημειώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όταν κατέφθασε ένα κοριτσάκι 10 ετών, με αφόρητους πόνους στην κοιλιά. Μετά από ένα σωρό εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η μικρή, είχε διόγκωση στο χώρο της κοιλίας που σχεδόν καταλάμβανε όλη την περιοχή της λεκάνης. Σαν αποτέλεσμα, μπήκε άμεσα στο χειρουργείο για επέμβαση.

Την επέμβαση διεκπεραίωσαν επιτυχώς ο κ. Μάρκου με τον επιμελητή της Κλινικής κ. Παντελή Λαμπρινάκη. Στην κοιλιά της 10χρονης υπήρχε μία ογκώδης μάζα διαστάσεων 10 Χ 15 εκατοστών και βάρους περίπου 1.200 γραμμαρίων. Επρόκειτο για

«τεράτωμα», δηλαδή για ένα μόρφωμα σαν έμβρυο που είχε μαλλιά μακριά, δέρμα, οστά κ.λπ., σύμφωνα με όσα είπαν οι γιατροί.

Μάλιστα, ο κ. Ανδρέας Μάρκου δήλωσε στην εφημερίδα «Ελευθερία»:

«Πράγματι ήταν ένα από τα σπάνια περιστατικά, γιατί δεν το συναντάμε συχνά στην παιδική ηλικία. Πρόκειται για μια διόγκωση -που για να το πω με απλά λόγια- είχε καταβολές από τότε που γεννήθηκε η μικρή. Ουσιαστικά πρόκειται για εμβρυακά κύτταρα που παρέμειναν στην ωοθήκη του κοριτσιού από την εμβρυική της ακόμα ηλικία. Αυτά σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και στο τέλος έγιναν μία μάζα.

Το σπάνιο της όλης ιστορίας είναι το ότι εμφανίστηκαν στην παιδική ηλικία καθώς θεωρείται παράδοξο σε αυτές τις μικρές ηλικίες να εμφανίζονται τερατώματα. Πρέπει οι γονείς να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τέτοιου είδους παράπονα των παιδιών τους για πόνους στην κοιλιά και να προχωρούν σε ένα υπερηχογράφημα. Η μικρή είναι καλά, μέσα σε έξι ημέρες ανάρρωσε πλήρως και φεύγει με εξιτήριο για το σπίτι της».

Tweet

Keywords
Αναζητήσεις
τερατωμα μορφωμα, μαζα στην κοιλια
Τυχαία Θέματα