Βενιζέλος: Με τις εισηγήσεις Τσίπρα θα γινόμασταν Αλβανία του Χότζα

Τη βεβαιότητα ότι η χώρα μας θα πετύχει, «θα ανέβει», εξέφρασε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο.
Αν

εφαρμόζονταν οι εισηγήσεις του κ. Τσίπρα θα γίνονταν η χώρα Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού, είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ συμπλήρωσε πως «οι τσαμπουκάδες» δεν χωρούν στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η απόφαση του Εurogroup αποτελεί «νέα αφετηρία» για την Ελλάδα, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι υπονομεύει τη χώρα, «θλίβεται» για την επιτυχία της, «επενδύει στο αδιέξοδο, την καταστροφή και τον θάνατο της χώρας», αντιπροσωπεύει το παρελθόν. «Θα πετύχουμε και θα μείνετε μόνοι», είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Η σύγκρουση είναι και πάλι παρούσα: από τη μια έχουμε τη φωνή του παρελθόντος, τη φωνή του εθνικού διχασμού, της συντηρητικής οπισθοφυλακής, του αδιεξόδου. Η άλλη επιλογή είναι η φωνή του μέλλοντος, η φωνή της εθνικής ενότητας, της κοινωνικής συνοχής και της προοπτικής ανάκαμψης», ανάφερε ο κ. Βενιζέλος «δείχνοντας» προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup είπε ότι οι μεν λεπτομέρειες είναι κρίσιμες, αλλά η γενική εικόνα είναι θετική, προσθέτοντας πως «έχουμε μια νέα αφετηρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο». «Εμείς κάναμε την επιλογή μας, και είναι να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης, τις εσωτερικές προϋποθέσεις- και η πρώτη προϋπόθεση είναι η σταθερότητα, η πολιτική και η κυβερνητική. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, είμαστε εγγυητές και της πολιτικής και της κοινωνικής σταθερότητας της χώρας και είμαστε υπερήφανοι γιατί είμαστε όρθιοι και γιατί θα ανέβουμε μαζί με τη χώρα» προσέθεσε.
Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, ο κ. Βενιζέλος την απέκρουσε, λέγοντας πως το κόμμα του κ. Τσίπρα, μετά τη «μίζερη» δήλωση και την «απογοήτευση» για την απόφαση του Eurogroup, τώρα μετατοπίζεται στην αναζήτηση πολιτικών και ποινικών ευθυνών όλου του πολιτικού φάσματος.

«Ξέρετε ποιο είναι το έσχατο σημείο κατάπτωσης του πολιτικού λόγου στην Αριστερά; Όταν ο πολιτικός λόγος μετατρέπεται σε εισαγγελικό» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσέθεσε ότι από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί ευθύνες για το παρελθόν, αλλά αγωνίζεται να το διατηρήσει, θέλει καταλογισμό ευθυνών, ενώ επενδύει στα όποια λάθη έγιναν, καταλογίζει ευθύνες για τη διαχείριση της κρίσης, αλλά δεν έχει αντιπρόταση «πλην του παραπλανητικού ή αφελούς για κατάργηση του Μνημονίου σε ένα άρθρο».
«Στο όνομα τίνος μίλησε ο κ. Τσίπρας, ποιους ενοχλεί η επαναγορά του χρέους; Γιατί είναι τόσο ενοχλημένος, εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Head Funds, δίνει επιχειρήματα στα συμφέροντα των τραπεζών, στα συμφέροντα που επενδύουν στην ήττα της χώρας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: www.kourdistoportocali.comTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα