Σοκ: Live απόπειρα δολοφονίας! (βίντεο)

Απόπειρα δολοφονίας σημειώθηκε εναντίον του επικεφαλής του «Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (ΚΔΕ), Αχμέτ Δογκάν, στη Σόφια της Βουλγαρίας, από το οπλισμένο πιστόλι χέρι νεαρού άνδρα. Ευτυχώς ο δράστης έριξε κυριολεκτικά στον αέρα…

Πιο αναλυτικά, η επίθεση έλαβε χώρα όταν ο πρόεδρος της κεντρώας φιλελεύθερης παράταξης -εκφράζει πολιτικά κυρίως τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας-εκφωνούσε την κεντρική ομιλία στην Πανεθνική διάσκεψη του ΚΔΕ.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι τηλεοπτικές κάμερες των συνεργείων, κατέγραψαν τις σκηνές, όταν ο νεαρός προσπάθησε να πυροβολήσει

στο κρόταφο τον κ. Αχμέτ Δογκάν με πιστόλι. Ευτυχώς το όπλο αερίου, όπως αποδείχθηκε, δεν εκπυρσοκρότησε και στις δύο διαδοχικές φορές που ο δράστης πάτησε τη σκανδάλη. Αυτό έδωσε ευκαιρία στον ίδιο τον ομιλητή να ξεπεράσει το πρωταρχικό σοκ και να αντιδράσει ενω αμέσως, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του αλλά και στελέχη της ηγεσίας του ΚΔΕ όρμησαν στον δράστη και τον ξυλοκόπησαν άγρια, προτού συγκρατηθούν από πιο ψύχραιμους σύνεδρους.

Ο δράστης Οκτάι Εμινμεχμέτοφ έχει πλούσιο ποινικό μητρώο, με πολυάριθμες προσαγωγές αλλά και καταδίκες για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, για ένοπλη ληστεία και άλλα εγκλήματα.
Οι πολιτικοί αρχηγοί καταδίκασαν ομόφωνα τη δολοφονική απόπειρα εναντίον του αρχηγού του ΚΔΕ και ζήτησαν να αποδοθούν αυστηρές ευθύνες στη διοίκηση της Εθνικής Υπηρεσίας Περιφρούρησης.

Το συνέδριο του ΚΔΕ,διακόπηκε αμέσως μετά το δραματικό επεισόδιο και θα επαναληφθεί απόψε το βράδυ με τη συμμετοχή του αρχηγού του ΚΔΕ, ο οποίος δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του. Μικρή θεωρείται η πιθανότητα η δολοφονική απόπειρα να έχει στο στόχαστρο της την ειρηνική συμβίωση και τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τους περισσότερους πολιτικούς παράγοντες και σχολιαστές στη Σόφια.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα