Κόμμα … μεταρρυθμιστών στήνει η νέα διαπλοκή


Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Ευθεία παρέμβαση στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό θα επιχειρήσει το προσεχές χρονικό διάστημα , σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» το «κονκλάβιο» των δανειστών, με συμμάχους, ένα μέρος, υποτίθεται «κεντρογενών» πρόθυμων εκπροσώπων της εγχώριας πολιτικής ελίτ. Κι όταν περιγράφουμε «ευθεία» παρέμβαση δεν εννοούμε τις ασφυκτικές πιέσεις, ή τις απειλητικές παραινέσεις και τους εκβιασμούς που ως τώρα έμπαιναν σε εφαρμογή.

Μιλάμε ξεκάθαρα για την επιδίωξη ίδρυσης κόμματος με τη συμμετοχή

«υποδουλωμένων» στις βουλήσεις της Τρόικα και του «βαθέως κράτους» του Βερολίνου. Μετά το «ναυάγιο» της περίπτωσης Παπαδήμου, γνωρίζοντας ότι η εικόνα του Στουρνάρα δεν μπορεί να γίνει ασφαλής αφετηρία υλοποίησης τέτοιων σχεδιασμών, αλλά και μετά την αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου του ΠΑΣΟΚ. που οδήγησε στην ηθική, εκλογική και πολιτική του εξαΰλωση οι δανειστές αναζητούν άλλον πρόθυμο να παίξει, εις βάρος της χώρας, τα παιχνίδια της υποταγής που επιθυμούν.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που βολιδοσκοπείται, λένε οι πληροφορίες από καιρό, εκτιμάται ότι «έχει καεί πριν… πατήσει γήπεδο» λόγω της προσωπικής του φθοράς και της απόλυτης ταύτισης του με το μνημόνιο…
Οι δανειστές φιλοδοξούν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να βρουν μια νέα φόρμουλα με μαγιά νέα πρόσωπα που θα ξεγελάσει τους πολίτες και θα… γεννηθεί σαν από δίδυμη κύηση με τα «νέα τζάκια» που σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο, επιχειρούν να «χτίσουν», εξ’ ού και υπάρχει ένα πολεμικό κλίμα, μεταξύ νέας και παλαιάς διαπλοκής, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι καλά γνωρίζοντες περιγράφουν το κόμμα των … μεταρρυθμιστών, όπως το περιγράφουν, ως σχήμα – υποδοχέα πολλών «προθύμων» να ανεχθούν δίχως αντιγύρισμα τη βούληση του Βερολίνου και λένε πως αρκετά πριν τις προσεχείς εθνικές εκλογές αυτό το κόμμα θα έχει κάνει την εμφάνιση του στο πολιτικό φάσμα…

Keywords
Τυχαία Θέματα