Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες…μέχρι το Νοέμβρη θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης, όπως δήλωσε το Σάββατο, ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βολφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι η νέα πολιτική ηγεσία θα πρέπει να είναι σε ισχύ έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Το ασαφές γενικό αποτέλεσμα των εκλογών πριν από τρεις εβδομάδες παρά τη πολύ μεγάλη νίκη της καγκελαρίου Μέρκελ

αναγκάζει τους συντηρητικούς να αναζητούν τη συνεργασία για ένα μεγάλο συνασπισμού είτε στις τάξεις των Σοσιαλδημοκρατών του SPD είτε μεταξύ των Πρασίνων.

Ο Β. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι αναμένεται να γίνει σαφές εντός της επόμενης εβδομάδας ποιος θα είναι ο συνεργάτης του συνασπισμού των Συντηρητικών και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν σύντομα.

«Πιστεύω ότι θα κυλήσει πιο γρήγορα από ό, τι νομίζετε . Πιστεύω ότι θα έχουμε μια νέα κυβέρνηση από τα μέσα περίπου του Νοεμβρίου », είπε σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο των συναντήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τέλος, ο υπουργός οικονομικών, ο οποίος είχε δηλώσει την επιθυμία του να παραμείνει στη θέση του «Τσάρου» της γερμανικής οικονομίας, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γερμανία είχε δεσμευτεί να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσει η τραπεζική ένωση πριν από το τέλος του έτους.

The post Σόιμπλε: Σε καλό δρόμο οι συνομιλίες…μέχρι το Νοέμβρη θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα