Σκορδάς: Πρέπει να γίνουμε μοντέλο παραγωγής

Την αναγκαιότητα η Ελλάδα να μετατραπεί από μοντέλο κατανάλωσης με δανεικά σε μοντέλο παραγωγής επεσήμανε ο Θανάσης Σκορδάς σε συνέντευξή του στον realfm 97,8.

«Το ΕΣΠΑ την περιόδου 2014-2020 πηγαίνει σε αυτό που λέμε “καινοτομία και έξυπνη εξειδίκευση”. Η χώρα έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το ότι πρέπει να στραφεί στη καινοτομία και την εξωστρέφεια και νομίζω ότι αυτό θα φανεί και με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού που πρέπει να γίνει για την όποια αξιοποίηση του κοινοτικού προγράμματος τα επόμενα 6 χρόνια» τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε στη χώρα είναι από μοντέλο κατανάλωσης με δανεικά να γίνουμε μοντέλο παραγωγής. Να ξαναγυρίσουμε, δηλαδή, στη δημιουργία πλούτου μέσα από την παραγωγή. Είτε είναι ο πρωτογενής τομέας, είτε είναι ο δευτερογενής, είτε είναι ο τριτογενής» τόνισε ο κ. Σκορδάς

«Στο τομέα αυτό υπάρχουν μερικά μηνύματα τα οποία είναι εξαιρετικά αισιόδοξα. Παράδειγμα τον φαρμακευτικό κλάδο όπου αναπτύσσεται ελληνική βιομηχανία με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και πάρα πολύ υψηλού επιπέδου προϊόντα και εξαγωγές αλλά υπάρχει και ένας κλάδος ο οποίος είναι απολύτως καινοτομικός, είναι ο κλάδος που ασχολείται με τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας του οποίου οι εξαγωγές έχουν φέρει στη χώρα υπερδιπλάσιο συνάλλαγμα από την εξαγωγή ελαιολάδου» σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε:«Αν το κατανοήσουμε αυτό ως μήνυμα καταλαβαίνουμε που πρέπει να αναζητήσουμε την έξοδο μας από την κρίση».

The post Σκορδάς: Πρέπει να γίνουμε μοντέλο παραγωγής appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα