Σκληρό μπρα ντε φερ της κυβέρνησης με την τρόικα

Σε αναζήτηση ενός δύσκολου συμβιβασμού με την Τρόικα είναι η ελληνική κυβέρνηση με ανοικτό όμως περισσότερο παρά ποτέ στα τέσσερα χρόνια του μνημονίου το ενδεχόμενο ρήξης.

«Η μεγάλη έκπληξη θα ήταν να υπάρξει …θετική έκπληξη», σχολίαζε έμπειρη από τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα πηγή, στο υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της «επίσημης πρώτης» συνάντησης του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής, στον νέο γύρο παζαριών για τα μέτρα και τις δόσεις που ξεκινά στην Αθήνα.

Από τις 3 το μεσημέρι σήμερα, μέχρι την Κυριακή το νωρίτερο, θα δούμε όσα δεν είδαμε φέτος ξανά:

- τον Γιάννη Στουρνάρα και την ομάδα Τόμσεν να «αψηφούν» το τελεσίγραφο του Γιούρογκρουπ να τελειώνουν όλα μέχρι την Κυριακή. Από την περασμένη Δευτέρα που δόθηκε το «σήμα» αυτό στην Αθήνα, τίποτα δεν δείχνει ότι κυβέρνηση και ελεγκτές βιάζονται να κλείσουν μια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε πριν 172 ημέρες, στις 22 Σεπτεμβρίου του 2013. «Δεν είναι εύκολο να κλείσουμε σε 4 μέρες» έλεγαν αρμόδια στελέχη του υπουργείου και, παρά τις αιχμηρές δηλώσεις Σόιμπλε που ρίχνουν ευθύνες στην Αθήνα για την καθυστέρηση, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θεωρεί ότι η Τρόικα είναι εκείνη που «κάνει τραμπάλα» πάνω στη χώρα μας, πιέζοντας με νέα μέτρα και απαιτήσεις ώστε να μην ολοκληρώνονται ποτέ οι συζητήσεις…

Διαβάστε περισσότερα στο: toxrima.gr

The post Σκληρό μπρα ντε φερ της κυβέρνησης με την τρόικα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα