Σκληρό μπρα-ντε-φερ Σαμαρά – Τσίπρα στη Βουλή

Η σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή αναμένεται να αποτελέσει έδαφος για μια σκληρή πολιτική μονομαχία μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική συζήτηση πραγματοποιείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, με αφορμή το αγροτικό. Χωρίς αμφιβολία, ωστόσο, η αντιπαράθεση αναμένεται να γενικευθεί, τη στιγμή που ήδη η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων χαρακτηρίζεται από υψηλούς τόνους το τελευταίο διάστημα.

Ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται για εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση και θέλει να δώσει σκληρή απάντηση σε όσα ακούγονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα σχετικά με διαπλοκή στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ενώ αναμένεται να αναδείξει την πολυγλωσσία και τις προγραμματικές παλινωδίες της Κουμουνδούρου, κατηγορώντας την ότι λαϊκίζει με κάθε ευκαιρία και παραγνωρίζοντας το κόστος για την εθνική προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να πείσει για τη δυνατότητά του να ισορροπήσει μεταξύ του αντιμνημονιακού του λόγου και των πιο μετριοπαθών θέσεων που προβάλλουν στελέχη του και, παράλληλα, να εμφανισθεί ως αξιόπιστη εναλλακτική κυβερνητική πρόταση περιορίζοντας την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ από μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων.

Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως ο ίδιος ούτε θέλει να αφήσει την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνον στον πρωθυπουργό, ούτε βέβαια και να ταυτισθεί πλήρως με το Μαξίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα