Ο εφτάψυχος Σίλβιο και οι…Μόντι… Πάιθον

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Η τρίτη οικονομία της Ευρώπης, μια από τις είκοσι ισχυρότερες χώρες του πλανήτη, ένας λαός ιδιόρρυθμος αλλά και ιστορικός, ιδιαίτερος μα ευφυής, έστειλε το σαφές κι ευανάγνωστο μήνυμα : Η Ευρώπη πρέπει να ξεμπερδεύει με τον γερμανικό επεκτατισμό.

Κι αν ο Επεκτατισμός είναι γονιδιακός στη γερμανική φυλή, τότε η Ευρώπη πρέπει να ξεμπερδεύει με την Γερμανία. Οι Ιταλοί, ανακηρύσσοντας σε πραγματικό νικητή των εκλογών τους, τον εφτάψυχο «Καβαλιέρε», όσο κι αν η κοσμοπολίτικη μαφία των Βρυξελών και τα παράκεντρα του Βερολίνου τον διαπόμπευσαν, έκαναν, αυτό

που ξεκινήσαμε, αλλά, δυστυχώς, δεν ολοκληρώσαμε εμείς.

Εκεί, η αναγνωρίσιμη «μαφία» των Τραπεζών άθροισε πολύ λιγότερους φοβισμένους στο άρμα του υπηρέτη της, του Μόντι. Κανένας αντίστοιχος Στουρνάρας δε θα περιδιαβαίνει τα κανάλια αγκαλιά με το θράσος του για να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την νοημοσύνη των Ιταλών. Καμιά Μέρκελ δε θα περάσει, ως Αυτοκράτειρα, τα τείχη της Ρώμης, κανένας αντίστοιχος… Άδωνις Γεωργιάδης, δεν θα εμπορεύεται απειλητικά μονόδρομους ως υποτιθέμενα μονοπάτια Ελπίδας.
Κι από κοντά ο Μπέπε Γκρίλο… Κι αν ακόμη δεν κατάλαβαν οι… φωστήρες του Βερολίνου, ότι η «αυτοκρατορία» τους, όχι μόνο αμφισβητείται, αλλά υπάρχουν τρόποι να γελοιοποιηθεί κιόλας, έτσι σαθρή κι ανήθικη που χτίστηκε, τότε υπάρχει κι ο δρόμος των επαναληπτικών εκλογών που φαίνεται πως, αν τις επιβάλει θα τις κερδίσει ο εφτάψυχος Σίλβιο . Και τότε ο «πλανήτης Ιταλία» είναι ικανός να πέσει κατακέφαλα στην υπό δημιουργία Γερμανική Ευρώπη. Όλο το οικοδόμημα, τότε, θα θυσιαστεί στο βωμό των συμπλεγμάτων μιας ανέραστης Ανατολικογερμανίδας.
Στην Ελλάδα, βεβαίως, δεν τόλμησε να εκπροσωπηθεί εκλογικά η μαφία των Τραπεζών, αν και όρκισε κυβέρνηση, διαρκείας έξι μηνών και φυσικά εξακολουθεί να υπηρετείται θεσμικά με την παρούσα κατάσταση. Στην Ιταλία παρά την επιχείρηση … Θεοποίησης του Μόντι, οι πολίτες απέδειξαν ότι θα μπορούσαν να ψηφίσουν ακόμη και τους… Μόντι … Πάιθον προκειμένου να απαλλαγούν από την παρά φύσει Γερμανική κηδεμονία. Διότι σε αντίθετη περίπτωση , το Ευρωπαϊκό όραμα, θα πεθάνει αφού περάσει την οδύνη της απόλυτης γελοιοποίησης…

Keywords
Τυχαία Θέματα