Σήμερα στο Eurogroup οι όροι επαναγοράς

Τις τελευταίες λεπτομέρειες  του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τους ομολόγους του από τους «16» της Ευρωζώνης στη συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Στόχος της Ελλάδας είναι η αγορά ομολόγων ονομαστικής αξίας 40δις. ευρώ. Αναμένεται,

δε, να γίνει μια πρώτη συζήτηση για το μνημόνιο της Κύπρου, χωρίς βέβαια να ληφθεί κάποια απόφαση.  Οι υπουργοί Οικονομικών των «17» αναμένονται στο χώρο της συνάντησης στις Βρυξέλλες μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας).

Όπως ανέφερε στο Reuters αξιωματούχος της ΕΕ, στη συνάντηση «θα υπάρξει ενημέρωση από τον Έλληνα υπουργό για τα βήματα που θα έχει ολοκληρώσει μέχρι τότε».

«Τη Δευτέρα θα τα δείτε όλα» είπε ο αξιωματούχος. Το τίμημα που προσφέρει η Αθήνα για τα ομόλογα βάσει της διαδικασίας εξαγοράς που γίνεται σε εθελοντική βάση δεν πρέπει να είναι υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της 23ης Νοεμβρίου.

Επειδή υπάρχουν ομόλογα διαφορετικής διάρκειας, το εύρος της τιμής της επαναγοράς τους αναμένεται να κυμαίνεται από 25,15 σεντς στο ευρώ, έως 34,41 σεντς. Τα αποτελέσματα του προγράμματος επαναγοράς αναμένονται πριν τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το Eurogroup προβλέπεται να συνεδριάσει αρχικά στις 13 Δεκεμβρίου για να αξιολογήσει την έκβαση του προγράμματος.

Αυτό που προκαλεί αναβρασμό στο σημερινό Eurogroup, είναι τα σενάρια που ακούγονται για μη συμμετοχή της Κριστίν Λαγκάρντ στο Eurogroup.

Aυτό, απ’ότι φαίνεται, έχει συμβολική σημασία, δεδομένου ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ φαίνεται ενοχλημένη από την αναβλητικότητα των Ευρωπαίων.

Αμφιβάλλει δε, για το ότι η επαναγορά χρέους θα πετύχει γενικότερα και ειδικά μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Σχετικά άρθρα:

Έρμαια στο χάος της πλήρους ασάφειαςΔρόμος στρωμένος με… αγκάθια!Επιστολή- φωτιά Σόιπλε για το ελληνικό χρέος

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα