Σφάζονται η νυν και η πρώην του Ολάντ

Την ώρα που, επισήμως, το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει επιδοθεί στον υπέρ πάντων αγώνα για να διασφαλίσει το μαγικό αριθμό των 289 εδρών, που μεταφράζεται στην απόλυτη πλειοψηφία στη νέα Bουλή -και αυτό θα κριθεί στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή 17 Ιουνίου- στο Μέγαρο των Ηλυσίων έκανε την εμφάνισή της η πρώτη «σκιά» από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε εκεί ο Φρανσουά Ολάντ. Μια «σκιά» η οποία ασφαλώς έχει παραπολιτική χροιά, όμως είναι πολύ πιθανό να έχει πολιτικές προεκτάσεις

και μάλιστα αρκετά σοβαρές.
Μήνυμα στο Twitter
Συγκεκριμένα, σε μήνυμά της μέσω του Twitter, η σύντροφος του προέδρου, Βαλερί Τριερβεγιέ, εξέφρασε χθες την υποστήριξή της στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών Ολιβιέ Φαλορνί, ο οποίος διεκδικεί τη βουλευτική έδρα στην περιφέρεια της Λα Ροσέλ. Λεπτομέρεια: αντίπαλός του την Κυριακή είναι η πρώην σύζυγος του Ολάντ και αντίπαλος του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2008, Σεγκολέν Ρουαγιάλ! «Καλή τύχη στον Ολιβιέ Φαλορνί, ο οποίος είναι ένας άξιος υποψήφιος. Επί χρόνια, αγωνίζεται ανιδιοτελώς για τους κατοίκους της Λα Ροσέλ», έγραψε στο μήνυμά της η δημοσιογράφος του περιοδικού Paris Match, προκαλώντας ένα μικρό… σεισμό στο προεδρικό περιβάλλον και τους Σοσιαλιστές.
Βεβαίως, η Ρουαγιάλ δεν άφησε την πρόκληση αναπάντητη. Σε συνέντευξη που έδωσε την ίδια μέρα, εμφανίστηκε σίγουρη ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει διαφορετική άποψη. «Ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ξεκάθαρα ότι είμαι η μοναδική υποψήφια που θα υποστηρίξει σε αυτή την αναμέτρηση (…) Ακόμη και αν ο κ. Φαλορνί με προκαλέσει, λέγοντάς μου ότι δεν έχω γεννηθεί και μεγαλώσει στη συγκεκριμένη περιφέρεια -ένα επιχείρημα που συνήθως χρησιμοποιεί το Εθνικό Μέτωπο- είμαι πολύ παρούσα στα όσα συμβαίνουν εκεί, πολύ περισσότερο από αυτόν τον άνδρα που με κατηγορεί», είπε, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι υπάρχει πολιτικό ρήγμα στο προεδρικό ζεύγος.
Και η Ομπρί
Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι και η πρώτη γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Μαρτίν Ομπρί, στάθηκε στο πλευρό της Ρουαγιάλ. «Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι ο Ολάντ στηρίζει τη Ρουαγιάλ και σε αυτό είναι απολύτως σαφής», δήλωσε. Το ερώτημα που θέτουν, όμως, ορισμένοι αναλυτές είναι το εξής: μήπως η Τριερβεγιέ δεν είχε κίνητρο μόνο τη ζήλια της, αλλά εξωθήθηκε σε αυτή την κίνηση και από ορισμένους αντιπάλους της Ρουαγιάλ, οι οποίοι δεν θέλουν να τη δουν στη θέση του προέδρου της Βουλής, την οποία φέρεται να έχει «κλειδώσει», εφόσον εκλεγεί;
Πρωτιά SPD και… Μέρκελ!
Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι έχουν τον πρώτο λόγο για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, καθώς οι δημοσκοπήσεις τους δίνουν 31% και 13% αντιστοίχως. Όμως, πρώτο κόμμα εξακολουθούν να έρχονται οι Χριστιανοδημοκράτες, με 35%, όπως έδειξε νέα δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild. Όσον αφορά τις δημοτικότητες των πολιτικών, η Αγκ. Μέρκελ προηγείται σαφώς και με διαφορά.

Πηγή Ημερησία

Keywords
Τυχαία Θέματα