Σεξουαλική επίθεση δέχθηκαν 26.000 Αμερικανοί στρατιώτες

Σοκαριστικά ήταν τα αποτελέσματα έρευνας που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Πεντάγωνο. Γιατί σύμφωνα με αυτή εκτιμάται πως 26.000 στρατιωτικοί των ΗΠΑ δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση την περασμένη χρονιά!

Ο αριθμός αυτός είναι κατά 35% αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει για το 2010, η οποία έκανε λόγο για 19.000 θύματα. Και μερικές ημέρες έπειτα από την αποκάλυψη έρχεται και το «τελειωτικό» χτύπημα, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση ο ίδιος ο επικεφαλής του προγράμματος πρόληψης τέτοιων κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η αναφορά κάνει λόγο για 3.374 περιστατικά μέσα στο 2012, δηλαδή περισσότερρα από τα 3.192 του 2011. Ωστόσο, επισημαίνεται πως τα περισσότερα θύματα επιμένουν να μην αναφέρουν τις επιθέσεις, καθώς υπάρχει ο φόβος της εκδίκηση ή της έλλειψης απονομής δικαιοσύνης.

Από εκείνους που δεν δίστασαν να μιλήσουν, το 6,1% των γυναικών και το 1,2% των ανδρών αναφέρει πως υπέστη από θωπεία έως και βιασμό.

«Δεν θα δείξω καμία ανοχή σε αυτό το θέμα. Αν βρεθεί άτομο που έχει τέτοια δράση θα του απαγγελθούν κατηγορίες, θα αποταχθεί από το σώμα και θα δικαστεί», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Υπήρξαν όμως γερουσιαστές που εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για το κατά πόσο γίνονται αρκετά σε αυτό το ζήτημα, από τη στιγμή που ο ίδιος ο επικεφαλής για την πρόληψη των σεξουαλικών επιθέσεων αντιμετωπίζει αντίστοιχες κατηγορίες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα