Σε μερίδιο αγοράς 20% στοχεύει η ΝΙΚΑΣ

Τη κατάκτηση μεριδίου αγοράς της τάξης του 20% από περίπου 12% που είναι σήμερα θέτει ως στόχο μέσα στην επόμενη τριετία η αλλαντοβιομηχανία «Νίκας». Στο πλαίσιο αυτό, όπως δήλωσε πριν από λίγο σε εκπροσώπους του Τύπου η διοίκηση της εταιρείας υιοθετεί ένα επιθετικό και ταυτόχρονα ευέλικτο σχέδιο ανάπτυξης των εργασιών της, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την κυκλοφορία νέων προϊόντων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες σε προσιτές τιμές, την επέκταση της παρουσίας της στην περιφέρεια και την ενδυνάμωση του τμήματος πωλήσεων με επιπλέον προσωπικό-ήδη η εταιρεία

προσέλαβε 30 νέους εργαζομένους στο συγκεκριμένο τμήμα. «Θέλουμε να ενισχύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε με τους καταναλωτές μας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σωτήρης Λαύκας τονίζοντας την έμφαση που δίνει η Νίκας στην ικανοποίηση των πελατών της. Ο κ. Λαύκας εμφανίστηκε αισιόδοξος για επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στη συνέχεια καθώς τα μηνύματα που έρχονται είναι ενθαρρυντικά. «Καταφέραμε να αυξήσουμε το μερίδιο μας από το 10% στις αρχές του έτους σε περίπου 12,5% σήμερα ενώ τα αλλαντικά μοσχάρι που λανσάραμε πρόσφατα πάνε πολύ καλά καθώς κατέλαβαν το 4% στο σύνολο της αγοράς», είπε ο ίδιος. Ο κ. Λαύκας είπε ακόμη ότι η εταιρεία θέλει να αντιστρέψει τις ζημιές και να παρουσιάσει κέρδη στο τέλος του 2012.

Η βασική πρόκληση στην επίτευξη των παραπάνω στόχων, είναι η αλματώδη ανάπτυξη που παρουσιάζουν τα αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας, τα οποία καταλαμβάνει 30% της αγοράς από 20% που ήταν το 2010. Επιπλέον, προβληματισμός υπάρχει και για τις επισφάλειες από τις επιχειρήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με τον τουρισμό.
Μείωση δαπανών
Το στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνει και μείωση του λειτουργικού κόστους και την περιστολή των δαπανών. Ήδη, έχουν γίνει περικοπές στους υψηλόμισθους υπαλλήλους (άνω των 2.500 ευρώ), ενώ σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων έχει προκύψει από την αγορά των πρώτων υλών τις μετρητοίς. Έμφαση θα δοθεί και στην περιστολή των δαπανών για ενέργεια, η οποία αποτελεί σημαντικό έξοδο για μια ενεργοβόρα βιομηχανία όπως είναι αυτή των αλλαντικών αλλά και στην ορθή διαχείριση των αποθεμάτων. Στο σημείο αυτό, ο επικεφαλής της Νίκας στάθηκε στο υπερβολικά υψηλό κόστος που ακόμη και σήμερα συνεπάγεται η βιομηχανική παραγωγή στην Ελλάδα κυρίως λόγω των υψηλών εργοδοτικών εισφορών αλλά και γιατί σχεδόν όλες οι πρώτες ύλες εισάγονται από το εξωτερικό. «Μόνο για τις εισαγωγές κρέατος δώσαμε πέρυσι 5,2 δισ. ευρώ καθώς δεν υπάρχει αρκετή ελληνική παραγωγή κρέατος». Περαιτέρω, προσπάθειες αναμένεται να γίνουν και για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που έχει η εταιρεία (περίπου 10 ακίνητα σε διάφορα σημεία της χώρας), ωστόσο με φειδώ καθώς οι συνθήκες δεν ευνοούν τα ακίνητα.
Εξωτερικό
Όσον αφορά στην παρουσία της εταιρείας στη Βουλγαρία, θα συνεχίσει να στηρίζει τις εργασίες ωστόσο το βάρος δίδεται στην Ελλάδα. «Στηρίζουμε την Ελλάδα, και με δραχμή και με ευρώ η Νίκας θα συνεχίσει να είναι εδώ», είπε

Keywords
Τυχαία Θέματα