Σε επιφυλακή για κρούσματα λύσσας

Σε δασικές εκτάσεις και στην ύπαιθρο εστιάζεται η προσοχή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιμετώπιση της λύσσας.

Σε αυτές τις περιοχές συγκεντρώνονται αδέσποτα σκυλιά, τα οποία αποτελούν λεία για την αλεπού.

Σύμφωνα με την «Μακεδονία» οι επιστήμονες της περιφέρειας υποστηρίζουν ότι ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί, καθώς με δεδομένα τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε αλεπούδες και κατοικίδια (σκύλοι) θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τους πολίτες που στη διάρκεια του καλοκαιριού επιλέγουν εκδρομές στην εξοχή. Μάλιστα, οι αρχές ρίχνουν

το μπαλάκι στους δήμους, τους οποίους φωτογραφίζουν ως υπεύθυνους για τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων κατά της λύσσας, ενώ επισημαίνουν τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και στους ιδιοκτήτες σκύλων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργο Βαφειάδη, τους τελευταίους μήνες καταγράφηκαν συνολικά 15 κρούσματα λύσσας σε αλεπούδες, σκυλιά και γάτες σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς, Πέλλα κ.α), τα οποία, όπως είπε, επιβεβαιώθηκαν και εργαστηριακά.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι οι αρχές θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς, ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενέκρινε πρόγραμμα που αφορά σε ρίψη δολωματικών εμβολιασμών, αυτό δεν εφαρμόστηκε ποτέ, καθώς μάλλον σκόνταψε στη χρηματοδότηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα