Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το ν/σ για την αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ

Το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Το ν/σ θα παραμείνει αναρτημένο στο διαδίκτυο ( http://www.opengov.gr/yptp/?p=960 ) έως τις 5 Αυγούστου. Ο αρμόδιος υπουργός Ν. Δένδιας καλεί τους πολίτες και τους φορείς που επιθυμούν να υποβάλουν παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις.

Το

σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων προβλέπει τα ακόλουθα:

-Καταργούνται 6.700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων, αλλά ταυτόχρονα ανασυγκροτείται το Αρχηγείο του Σώματος και καθορίζονται εκ νέου οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών, οι οποίες θα ανασυγκροτηθούν.

-Συγκροτείται μια νέα ευέλικτη Ασφάλεια και μειώνονται τα ιεραρχικά επίπεδα ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία λήψης, διαβίβασης και υλοποίησης των εντολών και να βελτιωθεί ο βαθμός αντίδρασης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στο έγκλημα.

-Προωθείται η συνεργασία με τους ΟΤΑ μέσω μνημονίων συνεργασίας σε θέματα αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης πολιτών και της Διεύθυνσης Εξυπηρέτησης Πολιτών και Δημοτικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

-Συγκροτείται η αυτοτελής κεντρική Υπηρεσία Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας.

Δημιουργείται ειδικός Κλάδος Αλλοδαπών & Μετανάστευσης με αντικείμενο το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αρμοδίων για το χειρισμό των θεμάτων αυτών Υπηρεσιών.

-Αναβαθμίζεται η Αστυνομική Ακαδημία, καθώς καθίσταται ΝΠΔΔ και αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, μέσω του ΑΕΑ, και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα