Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία 19χρονου Τούρκου διαδηλωτή

Ξεκινάει σήμερα Δευτέρα στην Καισάρεια η δίκη των οκτώ κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί, για τον θάνατο του 19χρονου Τούρκου διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον Ιούνιο του 2013. Οι οκτώ κατηγορούμενοι διώκονται για φόνο εκ προμελέτης, και αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης οκτώ ετών έως ισόβια. Οι κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τους οκτώ κατηγορουμένους να χτυπούν το νεαρό με μπαστούνια του μπέιζμπολ και ρόπαλα.

Οι τουρκικές αστυνομικές αρχές έχουν δημιουργήσει σ’ έναν ασφυκτικό κλοιό μέτρων ασφαλείας προκειμένου

να διεξαχθεί ομαλά η δίκη. Συγκεκριμένα, δύο χιλιάδες αστυνομικοί, εξοπλισμένοι με αντλίες νερού, έχουν κινητοποιηθεί για να κρατούν σε απόσταση εκατοντάδες διαδηλωτές. Ένα ελικόπτερο ελέγχει την περιοχή, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί βρίσκονται στην περίμετρο του δικαστικού μεγάρου προκειμένου να αποτραπεί τυχόν επεισόδιο από το πλήθος των διαδηλωτών που βρίσκονται εκεί εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο θύμα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, και την οικογένειά του.

Στις 2 Ιουνίου του 2013, ο Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ, 19 ετών, ξυλοκοπήθηκε από ομάδα πολλών ατόμων, μεταξύ τους αστυνομικοί με πολιτικά, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στο Εσκισεχίρ, ο οποίος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και υπέκυψε στα τραύματά του στις 10 Ιουλίου ύστερα από 38 ημέρες σε κώμα.

Μονάδες καταστολής των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας έχουν στήσει οδοφράγματα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο δικαστήριο και δεν επέτρεψαν την είσοδο παρά μόνο στους οικείους του θύματος και σε δημοσιογράφους που πήγαν να παρακολουθήσουν την πρώτη ημέρα της δίκης. Στην Καισάρεια, όπου και πραγματοποιείται η δίκη έχουν απαγορευτεί σήμερα οι διαδηλώσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ η αστυνομία ακινητοποίησε χθες βράδυ πολλά λεωφορεία με φοιτητές και διαδηλωτές, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι οργανώσεις που είχαν καλέσει σε διαδηλώσεις.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

The post Σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία 19χρονου Τούρκου διαδηλωτή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα